Låna pengar

Vad är ett snabblån?

... och vad bör jag tänka på innan jag lånar

Vi hör ofta om begreppet snabblån eller sms lån, inte minst i medierna, men vad menar vi egentligen när vi säger snabblån? Faktum är att någon enhetlig definition som alla kommit överens om inte finns men gemensamt för dessa lån brukar vara att lånet betalas ut relativt snabbt och utan säkerhet.


Läs mer »
Låna pengar

Hur mycket får jag låna?

... och till vad?

Hur mycket du får låna beror på din ekonomiska situation och vilken typ av lån du söker. Desto bättre ekonomiska förutsättningar du har desto högre belopp beviljar bankerna dig att låna men det maximala lånebeloppet varierar beroende på syfte och typ av lån, nedan reder vi ut en del av detta.


Läs mer »
Låna pengar

Så bedöms din kreditvärdighet

... och så kan du förbättra den

Vi går på djuper kring hur banker, kreditgivare och kreditvärderingsinstitut bedömer din kreditvärdighet och lämnar även goda råd om hur du kan förbättra din kreditvärdighet.


Läs mer »
Jämföra lån

Tjänsten som förändrat lånemarknaden

och ger dig som kund makten

Det är nya tider nu och det kräver moderna tjänster. Innan informationssamhället var konkurrensen mycket begränsad, vi valde produkter och tjänster utifrån vanor, rekommendationer och enligt vad våra närstående gjort i generationer.


Läs mer »
Jämföra lån

Ta fighten mot banken

och minska dina lånekostnader

De gamla storbankerna har fått diktera sina villkor i många år nu, men det börjar bli slut med det. Allt fler konkurrenter dyker upp, långivare som har andra sätt att jobba och som är villiga att se på sina kunder på ett helt annat sätt.


Läs mer »
Lösa lån

Så enkelt löser du dyra lån

...och sparar tusentals kronor

Kanske har du sett lyxfällan på tv och undrat över vad lösa lån betyder? Har du flera olika dyra krediter och smålån kan det vara värt att lära dig mer om att lösa lån, du kan spara tusenlappar varje månad och se till att komma på fötter igen.


Läs mer »
Blancolån

Så förverkligar du drömresan

...tipsen som införlivar drömmen

Människor har i alla tider rest. På senare år har reseintresset ökat då billigare och snabbare flyg har gjort det möjligt för oss att resa i större utsträckning.


Läs mer »
Bil

Det du måste veta innan du säljer din bil

...så blir försäljningen till en dans

Har gamla Bettan börjat krångla och orsakar dyra reparationskostnader? Har familjen växt ur den lilla bilen som var perfekt tidigare? Har grannens nyköp fått dig att sukta efter en helt ny bil? Oavsett vad anledningen är till att du vill sälja bilen, finns det en hel del saker att tänka på.


Läs mer »
Bil

Så gör du det bästa bilköpet!

...och slipper otrevliga överaskningar

Att köpa bil är för de flesta en av de största utgifterna i livet förutom att köpa bostad. Det är fler kostnader än själva bilköpet att hålla reda på.


Läs mer »
Lån

Låna pengar utan säkerhet

Förverkliga en dröm!

Det finns huvudsakligen två olika sätt att låna pengar på; med eller utan säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär att du ställer någon av dina tillgångar som pant för lånet, medan långivaren till ett lån utan säkerhet ser din framtida betalningsförmåga som tillräcklig försäkring för att ge dig lån.


Läs mer »
Samla lån

Samla lån och spara tusenlappar

Råden som banken inte vill att du ska få se

Samla lån och spara tusenlappar Många människor har upptäckt fördelen med att samla lån och krediter i ett större lån med lägre ränta.


Läs mer »
Båt

Dags att köpa din drömbåt?

Tipsen som båthandlaren inte ger dig

Båtlån Att äga en båt innebär för många människor den största frihetskänslan i världen. Att känna havsbrisen mot huden, lägga till vid en vacker naturhamn eller njuta av ett tidigt morgonfiske på sjön.


Läs mer »
Banklån

Banklån till vad du vill

Hittat din drömbil, ett mysigt lantställe eller bokat semesterresan?

Banklån till vad du vill Hittat din drömbil, ett mysigt lantställe eller bokat semesterresan? Oavsett vad du behöver pengar till kan du ansöka idag och ha dem på ditt konto inom kort.


Läs mer »
Samla lån

Tips till dig som vill samla lån

Svar på de vanligaste frågorna

Tips till dig som vill samla lån Har du flera dyra lån och krediter och undrar över hur du kan minska dina månadskostnader? Att samla dina smålån i ett större lån, till lägre ränta och med färre aviavgifter, kan vara mycket förmånligt.


Läs mer »
Samla lån

Hur samlar jag mina lån?

Vi har samlat svaren!

Hur samlar jag mina lån? Kanske har du hört uttrycket att samla lån? Det innebär att betala av flera mindre lån och krediter genom att ta ett större lån.


Läs mer »
Bil

Köpa bil? Tipsen du inte vill missa!

Sakerna du absolut vill veta innan du köper bilen

Frihet att ta dig precis dit du vill Det finns knappast en skönare frihetskänsla än den när du sätter dig i din egna bil och kan köra precis vart du vill.


Läs mer »
Bostad

Renovera inte köket förrän du läst det här!

Råden som gör renoveringen till en dröm

Dags för ett nytt kök? Är det dags att låta köket få en ansiktslyftning eller rent av ett helt nytt utseende? Även om en köksrenovering kan låta som en enkel uppfräschning av ditt hem så är det ett projekt som kräver en investering i tid och pengar.


Läs mer »
Bostad

5 saker du bara måste veta när du skall köpa din första bostadsrätt!

Råden som gör köpet till en dans

Finansiering och lånelöfte. Det första steget mot att få din drömlägenhet är att ordna med finansiering och lånelöfte.


Läs mer »
Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de banker och kreditgivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera banker och andra långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos bankerna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla banker och kreditgivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801