Banklån till vad du vill

Hittat din drömbil, ett mysigt lantställe eller bokat semesterresan?

Banklån till vad du vill

Hittat din drömbil, ett mysigt lantställe eller bokat semesterresan? Oavsett vad du behöver pengar till kan du ansöka idag och ha dem på ditt konto inom kort. Att ta ett lån från banken var tidigare en besvärlig uppgift men idag finns det flera genvägar att ta. Innan du lånar pengar rekommenderar vi dig att läsa mer i den här guiden om banklån.

Du bestämmer vad pengarna ska gå till

Det finns i princip två olika typer av lån; lån med säkerhet och lån utan säkerhet. För att få ett lån med säkerhet behöver du ställa någon av dina tillgångar i pant, exempelvis din bostad. Om du skulle missa flera betalningar kan långivaren i värsta fall komma att tvångsförsälja dina tillgångar.

När man tar ett lån utan säkerhet är det istället den framtida betalningsförmågan som bedöms, det vill säga dina inkomster i förhållande till dina utgifter. När du lånar utan säkerhet har banken ingen synpunkt om vad du använder pengarna till. Du kanske vill göra den där renoveringen av köket du alltid drömt om, köpa bil eller båt eller varför inte åka på semester? Det är helt upp till dig. Många väljer även att lösa mindre lån och krediter genom att ta ett samlat lån till bättre ränta.

Hur får jag den lägsta räntan på mina banklån?

Många undrar så klart hur de kan få den lägsta räntan på ett lån från banken. Det enklaste svaret på frågan är – jämför hos flera långivare! Olika långivare har olika villkor och bedömer din ekonomi utifrån deras kriterier. Det finns dessutom nyare långivare som är beredda att ta högre risker och ge lägre ränta. Den ökade konkurrensen på lånemarknaden pressar ner räntor och avgifter på lån.

Att själv jämföra lån och lånevillkor är en mycket tröttsam process. Bara tanken på jobbiga ansökningsformulär eller långa telefonköer får många att ge upp. Reducero har därför tagit fram ett jämförelseverktyg för att öka chanserna för låntagare att matchas med ett bra lån. Genom att tvinga långivarna erbjuda dig sina bästa erbjudanden, hjälper Reducero dig att få de bästa möjliga lånevillkoren och räntan. Det är enkelt, kostnadsfritt – och du får svar snabbt!

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, du kan lösa ditt lån när som helst. Skulle det vara så att du inte längre behöver eller vill ha pengarna, så betalar du bara tillbaka lånet. Det kostar inget extra och du kan göra det när helst du vill. Du kan även betala av delar på lånet i förtid.

Kan jag byta mina banklån till ett samlingslån?

Om du redan har flera banklån eller andra krediter sedan tidigare kan du välja att samla dessa i ett enda större lån. Fördelarna med att samla sina lån och krediter är att du får en mer förmånlig ränta, du slipper flera avi- och fakturaavgifter och får bättre koll på din ekonomi. Dessutom kan du välja en längre löptid på lånet, det vill säga att du betalar av lånet på en längre tid. På så sätt får du en mycket bättre ekonomi varje månad och kan göra något roligare för pengarna.

En stor fördel med att samla lån är att din ekonomi ser mer stabil ut. En person som har många små krediter ger ett intryck av att ha ett dåligt ekonomiskt beteende. Långivare straffar en persons oansvarigt skötta ekonomi med en dålig kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet kan göra det svårt att få ett nytt lån. Om du väljer att ta ett samlingslån visar det på ansvarstagande, eftersom du tar tag i din ekonomi. Du får kontroll över dina kostnader och stressen över dina finanser minskar.

Vad krävs för att få lån?

För att ansöka om lån behöver du ha fast inkomst från arbete eller pension samt vara folkbokförd och skriven i Sverige. Utöver det måste du ha fyllt 20 år och vara skuldfri hos Kronofogden. Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare ställs högre krav på inkomst och du får låna ett lägre belopp.

Räntan beror på hur din ekonomi ser ut och hur din framtida betalningsförmåga bedöms. Långivarna brukar prata om kreditvärdighet, en bra sådan tyder på en välskött privatekonomi. Tänk på att inte låna mer pengar än du verkligen behöver. En förändrad situation privat, exempelvis sjukdom eller arbetslöshet, kan göra det svårare att betala på lånet. En ökad ränta kan också göra det tufft, ha därför en viss säkerhetsmarginal när du lånar.

Ansök om banklån redan idag

Förverkliga en dröm som du haft sedan länge eller betala den där dyra tandläkarräkningen – Reducero lägger sig inte i vad du använder pengarna till. När du ansöker om lån via oss sparar du både tid och pengar. Många kreditupplysningar i ditt namn ses av långivarna som ett varningstecken, och chanserna att få lån blir betydligt mindre. Därför är det inte en bra idé att själv söka lån hos flera olika banker. Reducero tar endast en kreditupplysning på dig, och delar med sig av informationen till flera banker. Reduceros låneformulär går på några minuter att fylla i och du får svar direkt.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801