Ta ett banklån till vad du vill

Låna till drömbilen eller semesterresan

4 minuters lästid

Att ta ett banklån kunde tidigare vara besvärligt men idag finns det flera snabba vägar att ta. Oavsett vad du behöver pengarna till kan du ansöka och ha dem på ditt konto inom kort. Innan du lånar pengar rekommenderar vi dock att du läser vår guide om banklån.

Du bestämmer vad pengarna ska gå till

Det finns i huvudsak två olika typer av lån: lån med säkerhet och lån utan säkerhet. För att få ett lån med säkerhet behöver du ställa någon av dina tillgångar i pant, exempelvis din bostad. Om du inte kan återbetala lånet kan långivaren i värsta fall komma att tvångsförsälja dina tillgångar.

När man tar ett lån utan säkerhet är det istället din framtida betalningsförmåga som bedöms, det vill säga dina inkomster i förhållande till dina utgifter. När du lånar har banken ingen synpunkt om vad du använder pengarna till. Du kanske vill renovera köket eller köpa en ny bil? Många väljer även att lösa mindre lån och krediter genom att ta ett samlat lån till bättre ränta.

Hur får jag den lägsta räntan på mina banklån?

Många undrar över hur de kan få den lägsta räntan på ett banklån. Det enklaste svaret på frågan är – jämför hos flera långivare! Olika långivare har olika villkor och bedömer din ekonomi utifrån deras kriterier. Det finns dessutom nyare långivare som är beredda att ta högre risker och ge lägre ränta. Den ökade konkurrensen på lånemarknaden pressar ner räntor och avgifter på lån.

Att själv jämföra lån och lånevillkor är komplicerat. Reducero har därför tagit fram ett jämförelseverktyg för att underlätta för låntagare att matchas med ett bra lån. Genom vår tjänst får långivarna konkurrera om dig. Det pressar ner kostnaderna och ger dig bästa möjliga lånevillkor och ränta. Det är enkelt, kostnadsfritt – och du får svar snabbt!

Kan jag betala av lån i förtid?

Ja, du kan lösa ditt lån när som helst. Om du exempelvis inte behöver pengarna längre så betalar du bara tillbaka lånet. Det kostar inget extra och du kan göra det när som helst. Du kan även betala av större delar av lånet i förtid.

Kan jag byta mina banklån till ett samlingslån?

Om du har flera banklån eller andra krediter kan du välja att samla dem i ett enda, större lån. Fördelarna med att samla lån och krediter är att du får bättre ränta, du slipper flera avi- och fakturaavgifter och får bättre koll på din ekonomi. Du kan också välja en längre löptid på lånet – det vill säga att du förlänger tiden du betalar av på lånet. På så sätt kan du få en bättre ekonomi varje månad och kan göra något roligare för pengarna.

En viktig fördel med att samla lån är att din ekonomi ser mer stabil ut. En person som har många små krediter ger intryck av att ha ett dåligt ekonomiskt beteende. Personer som missköter sin ekonomi kan straffas av långivare genom att få dålig kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet kan göra det svårt att ta nya lån. Om du väljer att ta ett samlingslån visar det på ansvarstagande, eftersom du tar tag i din ekonomi. Du får kontroll över dina kostnader och stressen över dina finanser minskar.

Vad krävs för att få ett lån?

För att ansöka om lån behöver du ha fast inkomst från arbete eller pension samt vara folkbokförd och skriven i Sverige. Utöver det måste du ha fyllt 20 år och vara skuldfri hos Kronofogden. Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare ställs högre krav på inkomst och du får låna ett lägre belopp.

Räntan beror på hur din ekonomi ser ut och hur din framtida betalningsförmåga bedöms. Långivarna brukar prata om kreditvärdighet, och en bra sådan tyder på en välskött privatekonomi. Tänk på att inte låna mer pengar än du verkligen behöver. En förändrad situation privat, exempelvis sjukdom eller arbetslöshet, kan göra det svårare att betala av på lånet. En ökad ränta kan också göra det tufft. Ha därför en viss säkerhetsmarginal när du lånar.

Ansök om banklån redan idag

Förverkliga en dröm som du haft sedan länge eller betala den där dyra tandläkarräkningen. Reducero lägger sig inte i vad du använder pengarna till. När du ansöker om lån via oss sparar du både tid och pengar. Många kreditupplysningar i ditt namn ses av långivarna som ett varningstecken, och chanserna att få lån blir betydligt mindre. Därför är det inte en bra idé att själv söka lån hos flera olika banker. Vi gör endast en kreditupplysning på dig, och delar med oss av informationen till flera banker. Vårt låneformulär tar några minuter att fylla i och du får svar direkt.