Dags att köpa din drömbåt?

Tipsen som båthandlaren inte ger dig

Båtlån

Att äga en båt innebär för många människor den största frihetskänslan i världen. Att känna havsbrisen mot huden, lägga till vid en vacker naturhamn eller njuta av ett tidigt morgonfiske på sjön. Det är dock inte gratis att köpa en båt och du måste räkna med kostnader utöver själva köpet. Nedan finner du en del matnyttig information om att låna till båten.

Köp båten du alltid har drömt om

Längtar du efter en racerbåt eller är drömmen en träbåt med renoveringsbehov? Kanske är familjen ute efter en vanlig semesterbåt att ta sig ut på sjön med under varma sommardagar? Att köpa en båt brukar vara en stabil investering, då priserna håller sig relativt jämna och värdet på båtar rasar sällan. Oavsett vad dina behov är, kan Reducero hjälpa dig att hitta en finansieringslösning.

En båt är en stor investering, få människor har råd att betala kontant. Köper du din båt hos en auktoriserad båthandlare, kan du låna med båten som säkerhet upp till en viss procent (normalt sett upp till 80 procent). Om du handlar båt av en privatperson är lösningen att ta ett privatlån, även kallat blancolån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Du kan även låna till den överskjutande delen på lånet (kontantinsatsen) om du valt att handla hos en båthandlare. Att låna till båten är den vanligaste lösningen för finansiera ett båtköp.

Vad kostar det att låna till båten?

Vilken ränta du får på ditt båtlån beror på hur din privatekonomi ser ut. En bra kreditvärdighet medför en lägre ränta och mer förmånliga villkor. Det är framförallt inkomsten som avgör hur mycket du får låna och till vilken ränta. Maxbeloppet för lån är 400 000 kronor och det spelar ingen roll om du köper en ny eller begagnad båt. Du kan även låna till en båtkärra eller kanske rent av till att köpa ny motor till båten. Du behöver ingen kontantinsats när du tar ett privatlån, du behöver inte heller ställa båten i säkerhet för lånet.

Räntan sätts individuellt och börjar från 3,75 procent. För att få bästa möjliga ränta är det viktigt att jämföra flera långivares lånealternativ. När du använder Reduceros jämförelseverktyg söker du hos flera långivare samtidigt. Det är enklare och snabbare än om du själv måste leta runt bland flertalet långivare.

båtlån, låna till båt

Förbered båtköpet

Precis som inför ett bostadsköp är det vettigt att ha lånefinansieringen klar innan du ger dig ut och letar efter drömbåten. På så sätt slipper du att missa båtköpet, exempelvis på grund av att någon annan hinner före och kan betala direkt. Chansen är större att du får en bättre affär om du kan vara först på objektet innan andra potentiella köpare dyker upp. Det gäller ofta att slå till snabbt när man hittat en bra deal. Använd Reducero för att i god tid innan se över dina alternativ för lån. Att ansöka om båtlån är enkelt och du får svar direkt.

Kan jag betala av lånet om jag vill byta båt?

Ja, du kan betala av lånet när du vill. Du behöver inte göra det dock, inte ens om du byter båt. Du kan istället använda de pengar du fick vid försäljningen av den båten för att finansiera ett nytt båtköp, eller vad du vill för den delen. Du kan även göra enstaka avbetalningar om det skulle vara så att du har lite extra pengar över en månad. Det kostar inget att lösa lånet i förtid.

Ansök om båtlån och köp din drömbåt

Förverkliga drömmen och köp din alldeles egna båt. Räntorna ligger för tillfället på historiskt låga nivåer. Det gör att många människor vill investera i ett båtköp, men var på din vakt! Räntorna skiljer sig kraftigt mellan olika lånealternativ. När du ska låna till båten bör du jämföra ordentligt innan du bestämmer dig. Reducero har tagit fram ett kostnadsfritt verktyg för att jämföra räntor och avgifter på lån. Du väljer själv vilket alternativ som passar dig bäst. Ansök om båtlån snabbt och smidigt på Reduceros hemsida.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801