Så förverkligar du drömresan

...tipsen som införlivar drömmen

Människor har i alla tider rest. På senare år har reseintresset ökat då billigare och snabbare flyg har gjort det möjligt för oss att resa i större utsträckning. Är det något nästan alla är överens om så är det att resor skapar band mellan människor, kulturer och miljöer.

Olika sätt att resa

Din resa kan skräddarsys efter dina önskemål och drömmar, oavsett om du är en äventyrs-, kultur- eller charterresenär. Du kan ta flyget, tåget, båtluffa eller göra en road trip – möjligheterna är oändliga precis som resmålen. Själva syftet med att resa är att komma bort från vardagens rutiner, få ett luftombyte och koppla bort stressen som ligger över oss på hemmaplan. Vem längtar inte till sol och värme under vinterns kalla och mörka dagar? Hur uppfriskande kan det inte vara att spänna på sig skidorna och bege sig utför en snöklädd backe, med solens skinande strålar över vackra fjälltoppar? Att resa är att uppleva –en investering i dig själv och i ditt välmående.

Låt dina drömmar bli verklighet

Det är helt gratis att drömma. Att förverkliga en dröm kan kosta lite mer, men med smart planering och koll på budgeten, är drömresan närmare än du kanske tror. Det finns trots allt få upplevelser som är så underbara som att resa, men ofta slutar resan redan i startgroparna. För att komma iväg behöver du ha koll på allt från visum, kostnader, boende, resväg etc. Börja med att göra en tankekarta eller en punktlista över allt som har med resan att göra. När du får tänka fritt öppnar sig nya möjligheter. Dela sedan in resan i olika delar, exempelvis; boka, finansiera, packa osv. För att hålla kostnaderna nere är det oerhört viktigt att jämföra pris på din resa. Kan boendet bli billigare med exempelvis airbnb, hostel eller specialerbjudanden på nätet? Kan du tänka dig att resa i lågsäsong? I lågsäsong är så väl charter som boende och flyg billigare. Går det att låna reseutrustning som du behöver från en vän? Kan du låna pengar för att betala resan eller för att dela upp betalningen? Att jämföra priser på flygresor kan spara dig tusenlappar. Planering är A och O när du ska förverkliga din drömresa.

drömresa, semester, resa, blancolån

Att komma iväg

När du reser upplever du höjden av frihet och får möjligheten att ta del av ny kunskap. Du kan träffa nya vänner, smaka på ny mat och upptäcka nya typer av miljöer. För att kunna förverkliga din drömresa behöver du ha ekonomin för att komma iväg. Med en tydlig budget får du koll på kommande utgifter, men du bör även lämna en del av budgeten till oförutsedda kostnader. Om du inte har råd med resan idag kan du välja att ta ett lån och på så sätt betala av resan allt eftersom. Det kan vara den enda möjligheten om resan är dyr och du inte vill vänta på att komma iväg. Ett blancolån är den vanligaste typen av lån för att finansiera exempelvis en resa. Ett annat alternativ kan vara att låna av någon närstående, eller vänta tills att du sparat ihop hela summan som krävs. Drömresan kan bli verklighet om du verkligen vill komma iväg, men det kräver planering, ekonomi och även lite mod.

Lycka till med planeringen och hoppas att du får en trevlig resa!

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801