Hur mycket får jag låna?

... och till vad?

Hur mycket du får låna beror på din ekonomiska situation och vilken typ av lån du söker. Desto bättre ekonomiska förutsättningar du har desto högre belopp beviljar bankerna dig att låna men det maximala lånebeloppet varierar beroende på syfte och typ av lån, nedan reder vi ut en del av detta.

Om du lånar pengar med säkerhet tillåts du oftast att låna ett högre belopp än ett lån utan säkerhet då banken har en säkerhet i objektet du pantsätter.

Bostadslån

Med ett bostadslån kan du låna upp till 85% av bostadenspris, dvs. en bostad som kostar 1 miljon svenska kronor kan du belåna upp till 850,000 kronor. Det är dock inte alltid bara bostaden är den avgörande faktorn, din inkomst spelar också in och det är idag vanligt att bankerna inte låter dig låna mer än 5-6 gånger din årsinkomst.

Billån

Med ett billån kan du låna upp till 80% av bilens pris, en bil som kostar 100,000 kronor kan du alltså låna 80,000 kronor för att köpa, resterande 20,000 kronor behöver du själv betala, denna del kallas för kontantinsats. Om du saknar pengar till kontantinsatsen kan du låna till kontantinsatsen med ett lån utan säkerhet eller låna hela beloppet utan säkerhet, en form av billån utan kontantinsats som är ett vanligt finansierings alternativ vid köp av begagnade bilar.

Lån utan säkerhet

När du lånar utan säkerhet kan du använda pengarna till precis det du önskar och banken begär inte att du pantsätter något.

Genom Reducero kan du ansöka om att låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet.

Samtliga banker och kreditgivare som är anslutna till Reducero prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet.

Utifrån detta bestämmer sedan respektive bank och kreditgivare hur mycket pengar du får låna.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla banker och kreditgivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms eller e-post. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att, en gång per år, få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor.

Version 2016.08.10