Hur samlar jag mina lån?

Vi har samlat svaren!

Hur samlar jag mina lån?

Kanske har du hört uttrycket att samla lån? Det innebär att betala av flera mindre lån och krediter genom att ta ett större lån. Den största fördelen med att ta ett samlingslån är att din kostnad och administration blir mindre varje månad. Nedan finns flera tips och råd för dig som funderar på att samla lån.

Varför samlar alla sina lån?

Att samla lån är något som mer eller mindre alltid förekommit, det har dock blivit mer populärt på senare tid. Anledningen är att ett ökat antal banker och långivare erbjuder samlingslån för att baka ihop flera smålån. När du handlar är det lätt att ta lån och avbetalningar av företaget du köper av. Helt plötsligt har du samlat på dig en mängd dyra smålån som kostar dig massor varje månad. Lösningen för detta är att betala av de där småkrediterna med ett nytt större lån. Det blir mycket billigare för dig eftersom det nya lånet generellt har en mer förmånlig ränta. Du slipper även flertalet aviavgifter som kreditgivarna faktiskt tjänar mycket pengar på. När du samlar dina lån kan du använda de extra pengarna du sparar varje månad till något betydligt roligare.

Ring runt till flera banker eller använd Reducero

För bara 10 år sedan, när en person skulle söka ett lån, såg processen helt annorlunda ut. I bästa fall kunde du ringa banken och få besked direkt över telefon. Mer vanligt var att du var tvungen att boka ett besök hos banken, sedan fylla i krångliga ansökningshandlingar och vänta länge på besked. I de fall där du kunde få besked direkt, kunde det vara direkt pinsamt att rakt i ansiktet bli nekad ett lån. Idag är det otroligt mycket enklare, mestadels tack vara jämförelseverktyg på nätet. När du ansöker om lån via Reduceros online-plattform får du svar direkt. Inga telefonköer eller jobbiga besök på banken. Du sparar tid och även pengar, eftersom du kan välja det bästa alternativet från flera banker. Det har blivit bekvämt och enkelt att samla lån!

samla lån och krediter

Vad påverkar räntan?

Räntan är en stor del av kostnaden för ett lån, även om många dolda kostnader kan ligga i exempelvis avi- och uppläggningsavgifter. Hur stor räntan blir för ett samlingslån beror på några olika faktorer där inkomst är den viktigaste faktorn. Även om du har många smålån och krediter kan en bra inkomst göra att du får en förmånlig ränta. En medlåntagare, dvs en annan person som även står på lånet, ökar dina chanser för att få lån samtidigt som räntan blir lägre. Att räntan blir längre då ni är två som ansöker om lån beror på att risken för lånegivaren minskar. Återbetalningstiden är även en faktor som påverkar räntan på ditt lån. En längre avbetalningstid medfören lägre ränta. Något som kan påverka räntan negativt är om du har flera lån sedan tidigare. Det är därför smart att samla dina lån och sänka kostnaden så snart som möjligt.

Om banken säger nej

Har du på egen hand försök att samla lån men misslyckats? Kanske har din bank en konservativ syn på sina kunders privatekonomi och därför nekat dig lån. Ge inte upp! Oavsett vad anledningen är till att din traditionella bank avvisat dig, exempelvis att du har en betalningsanmärkelse, så finns det fortfarande chans att få ett lån. Använd Reducero för att ansöka om lån hos ett stort antal långivare. En enda ansökan räcker och du får förslag från flera olika banker och långivare direkt. Låt bankerna anstränga sig och tävla om dig som kund – inte tvärt om!

Spara tid och pengar

De största fördelarna med att samla lån är att du sparar både tid och pengar. Genom att ta ett samla dina lån sänker du din månadskostnad och kan lägga pengarna på bättre saker. Du sparar även tid eftersom du endast behöver betala en räkning. Du har en bankkontakt som kan hjälpa dig med vad du behöver, istället för att ringa runt till flera olika. Med ett större lån hos en och samma bank blir du en viktig kund för dem, det stärker din ställning i förhållande till banken. Det finns alltså flera fördelar med att samla dina lån, ansök idag genom att besöka Reducero. Det går snabbt, du får svar direkt och kan i lugn och ro välja vilket samlingslån som passar dig bäst.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla banker och kreditgivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms eller e-post. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att, en gång per år, få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor.

Version 2016.08.10