Hur samlar jag mina lån?

Vi har samlat svaren!

4 minuters lästid

Kanske har du hört uttrycket att samla lån? Det betyder att du betalar av flera mindre lån och krediter genom att ta ett större lån. Den största fördelen med ett samlingslån är att din kostnad blir mindre varje månad. Nedan finns flera tips och råd för dig som funderar på att samla lån.

Varför ska jag samla lån?

Att samla lån är något som mer eller mindre alltid förekommit, det har dock blivit mer populärt på senare tid. Anledningen är att allt fler långivare erbjuder samlingslån för att baka ihop flera smålån till ett. När du handlar är det lätt att ta små lån och avbetalningar. Helt plötsligt har du samlat på dig en mängd dyra smålån som kostar massor varje månad.

Lösningen för detta är att betala av småkrediterna med ett nytt större lån. Det blir mycket billigare för dig eftersom det nya lånet generellt har en mer förmånlig ränta. Du slipper även flera aviavgifter som kreditgivarna tjänar mycket pengar på. När du samlar dina lån kan du använda de extra pengarna du sparar varje månad till något betydligt roligare.

Ring till flera långivare eller använd Reducero

När du ansöker om lån via Reducero jämförelsesida får du svar direkt! För bara 10 år sedan såg det helt annorlunda ut. I bästa fall kunde du ringa banken och få besked direkt över telefon. Ofta var du var tvungen att boka ett besök hos banken, fylla i krångliga formulär och sedan vänta på besked. I de fall där man kunde få besked direkt kunde det kännas pinsamt att bli nekad ett lån.

Idag är det otroligt mycket enklare, mestadels tack vare jämförelseverktyg på nätet. Inga telefonköer eller jobbiga besök på banken. Du sparar tid och pengar eftersom du kan välja det bästa alternativet från flera långivare. Det har blivit bekvämt och enkelt att samla lån!

Vad påverkar vilken räntan jag får?

Räntan är en stor del av kostnaden för ett lån även om många dolda kostnader kan ligga i exempelvis avi- och uppläggningsavgifter. Hur stor räntan blir för ett samlingslån beror på några olika saker där inkomst är den viktigaste faktorn. Även om du har många smålån och krediter kan en bra inkomst göra att du får en förmånlig ränta.

En medlåntagare, det vill säga en annan person som står med på lånet, ökar dina chanser för att få lån samtidigt som räntan blir lägre. Att räntan blir längre då ni är två som ansöker om lån beror på att risken för långivaren minskar. Återbetalningstiden är även en faktor som påverkar räntan på ditt lån.

En längre avbetalningstid ger en lägre ränta. Något som kan påverka räntan negativt är om du har flera lån sedan tidigare. Det är därför smart att samla dina lån och sänka kostnaden så snart som möjligt.

Vi hjälper dig om banken säger nej

Har du själv försökt att samla dina lån men misslyckats? Kanske har din bank en konservativ syn på sina kunders privatekonomi och därför nekat dig lån. Ge inte upp! Oavsett varför din bank avvisat dig, exempelvis på grund av en betalningsanmärkning, så finns det fortfarande chans att få ett lån. Använd vår jämförelsesida för att ansöka om lån hos ett stort antal långivare. 

En enda ansökan räcker och du får förslag från flera olika långivare direkt. Låt långivarna anstränga sig och lämna dig sina bästa erbjudanden – inte tvärt om!

Spara tid och pengar

De största fördelarna med att samla lån är att du sparar både tid och pengar. Genom att samla dina lån sänker du din månadskostnad och kan lägga pengarna på bättre saker. Du sparar även tid eftersom du endast behöver betala en räkning. Du har en bankkontakt som kan hjälpa dig med vad du behöver, i stället för att ringa runt till flera olika. Med ett större lån hos en och samma bank blir du en viktig kund för dem, det stärker din ställning i förhållande till banken.

Det finns alltså flera fördelar med att samla dina lån, ansök idag genom vår webbplats. Det går snabbt, du får svar direkt och kan i lugn och ro välja vilket samlingslån som passar dig bäst.