Låna pengar utan säkerhet

Gör det möjligt att förverkliga en dröm

4 minuters lästid

Det finns i huvudsak två olika sätt att låna pengar: med eller utan säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär att du ställer någon av dina tillgångar som pant för lånet, medan ett lån utan säkerhet använder din framtida betalningsförmåga som tillräcklig försäkring för att ge dig lån.

Ett lån på dina villkor

Ett lån utan säkerhet kallar långivarna vanligtvis för blancolån eller privatlån. När du lånar pengar utan säkerhet behöver du inte ange vad pengarna ska användas till. Du behöver ingen säkerhet för lånet och på så sätt riskerar du inte att bli av med dina tillgångar om du inte sköter betalningarna.

Om du tagit ett lån med säkerhet kan upprepad underlåtelse att betala av lånet leda till en tvångsförsäljning av din bostad eller något annat som satts i pant. Många väljer istället att ta ett lån utan säkerhet. Lånet kan användas för en renovering, bilköp, semesterresa eller ett sommarhus. Det är även vanligt förekommande att ta ett samlingslån utan säkerhet för att lösa dyra banklån och krediter.

Återbetalningstiden bestämmer räntan

Vad ett lån utan säkerhet kostar per månad i ränta och amortering beror framförallt på återbetalningstiden. Banklån och krediter har aviavgifter som blir fler ju längre lånet löper. Även räntebeloppet, den totala räntekostnaden över tid, blir högre ju längre återbetalningstiden är. Dock innebär en längre återbetalningstid en mindre belastning på ekonomin varje månad, eftersom amorteringen fördelas på fler månader. Välj en takt som du klarar av och som känns bra.

Säkerheten är din framtida betalningsförmåga

Eftersom det inte finns någon säkerhet som sätts i pant vid privatlån/blancolån, är det din framtida betalningsförmåga som spelar störst roll för banken. Efter en kreditupplysning tar banken ställning till om din ekonomiska situation är tillräcklig för att få ett banklån eller kredit. Men även din tidigare skuldsättningsgrad spelar roll. Har du många banklån och krediter sedan tidigare är det svårare att få lån. För att beviljas lån bör du ha inkomst från en fast anställning eller pension.

Vem får låna pengar utan säkerhet?

För att få låna pengar från banken via Reducero krävs att du fyllt 20 år. Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige. Din fasta årsinkomst ska vara minst 100 000 kr. Om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare är kravet på årslön minst 114 000 kr. En viktig förutsättning för att få lån är att du är helt skuldfri hos Kronofogdemyndigheten.

Förverkliga en dröm

Att låna pengar från banken kan vara en möjlighet att förverkliga en dröm. Större investeringar i livet kan vara svåra att göra direkt ur egen ficka. I stället för att spara i flera år kan du med banklån och krediter göra det du vill här och nu. Kanske är det ett eget sommarhus i Toscana som lockar, eller har familjen alltid drömt om en segelbåt? När du lånar pengar utan säkerhet ställs inga krav på att du berättar vad du ska använda pengarna till. Det är bara din ensak och bara du som vet vad du verkligen behöver pengar till.

Reducero hjälper dig

Vill du ha kostnadsfri hjälp att hitta det bästa lånet utan säkerhet? Du kan ta ett nytt lån för att förverkliga dina drömmar eller för att lösa gamla banklån och krediter och på så sätt sänka din månadskostnad. Reducero erbjuder en gratistjänst för dig som letar efter det bästa lånet till lägsta räntan. Fyll i din ansökan idag så får du nästan omedelbart svar från flera långivare. Endast en kreditupplysning tas i ditt namn och du får svar från flera olika långivare. Välj sedan det lån utan säkerhet som passar dina behov bäst. Du kan spara både tid och pengar på att samla allt på ett ställe!