Så enkelt löser du dyra lån

...och sparar tusentals kronor

Kanske har du sett lyxfällan på tv och undrat över vad lösa lån betyder? Har du flera olika dyra krediter och smålån kan det vara värt att lära dig mer om att lösa lån, du kan spara tusenlappar varje månad och se till att komma på fötter igen. Nedan har vi samlat lite information om vad det innebär och hur du gör för att få ett samlingslån.

När ska man lösa lån?

Har du samlat på dig smålån, avbetalningslån, smslån och andra krediter? Då kan det vara läge att lösa dina lån och istället ta ett samlingslån. Genom att ta ett större lån, hos en bank, kan du lösa dina dyra skulder och få ett lån med mer human ränta. Dessutom slipper du att hålla reda på alla räkningar som kommer i brevlådan. Varje räkning har en aviavgift som kan vara relativt dyr i längden. När du löser dina lån slipper du att betala flera aviavgifter och endast få en räkning varje månad.

Få ordning på din ekonomi

Alla människor kan hamna i ekonomisk knipa och det behöver inte vara ditt fel. Många kreditgivare tar ut ockerräntor och dyra avgifter varje månad, vilket kan få vem som helst att hamna i obalans. Det kan kännas som att det inte finns någon lösning på dina ekonomiska problem, men det gör det. Börja med att sluta ta fler dyra smålån och upphör med att konsumera onödiga saker. Nästa steg är att reda ut din ekonomiska situation; vad har du för skulder och vad har du för inkomster. Utan att ha fullständig koll på dina skulder kan det vara mycket svårt att bli ekonomiskt stark igen. Öppna alla brev, skriv ner vilka lån du har, ring dem om du behöver. Ta reda på vilka räntor, aviavgifter och övriga avigfter som finns på lånet. När du har en bra bild av din finansiella situation, är det dags att ansöka om att lösa lån.

lösa lån

Hur löser man lån?

När det blivit dags att skapa ordning i din ekonomi, och betala av alla onödiga lån och kreditkortsskulder, kan du ta hjälp av ett större samlingslån. Du får lånet utbetalt av banken och betalar själv av skulderna. Banken tvingar dig inte till att lösa dina skulder med det nya lånet du tagit, därför är det viktigt att du har en ekonomisk disciplin och verkligen gör det. Risken är annars stor att du sätter dig själv i en ännu större ekonomisk knipa. Ett samlingslån kan verkligen förbättra din ekonomi avsevärt och du kan njuta av hur skönt det är att få färre räkningar varje månad. De pengar du sparar kan du använda till något betydligt roligare än att betala av på lån.

Vad krävs för att få ett samlingslån?

Det finns några grundkrav som du måste uppfylla; din inkomst bör vara tillräcklig för att kunna betala på lånet, du bör vara över 18 eller 20 år (olika krav för olika långivare), folkbokförd och skriven i Sverige, vara skuldfri hos Kronofogden. Helst ska du inte ha några betalningsanmärkningar, och om du har det sedan tidigare måste du visa på att du förbättrat din ekonomi och varit skötsam efter det. Hur mycket du får låna beror på storleken på din inkomst och hur mycket skulder du har.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801