Samla lån och spara tusenlappar

Råden som banken inte vill att du ska få se

4 minuters lästid

Många har upptäckt fördelarna med att​​​​​ samla lån och krediter i ett större lån med lägre ränta. Det är dyrt att ha flera smålån. Förutom en hög ränta får du ofta även dyra avi- och faktureringsavgifter. Läs vår guide om hur du kan samla lån och spara pengar varje månad.

Varför ska jag samla mina lån?

Att ta ett samlingslån innebär att du samlar dina avbetalningsköp, smålån och krediter i ett enda större lån. Fördelen är att du slipper ockerräntor och flera aviavgifter varje månad. Många lån innebär flera fakturor och risken är stor att missa en betalning. I värsta fall kan det leda till en betalningsanmärkning. Du får en betydligt bättre överblick när du samlar sina lån.

Du samlar dyra lån och krediter i ett nytt lån som täcker hela summan av de tidigare lånen och krediterna. Börja med att ta reda på vilka lån och krediter du har idag. Det smartaste är att försöka lösa så många som möjligt av de mindre lånen, krediterna och avbetalningsköpen med ditt nya samlingslån. Då slipper du betala onödiga avi- och fakturakostnader.

Kostar det att betala av lån snabbare?

Som konsument har du alltid rätt att betala av ett lån innan löptiden gått ut. Rätten att lösa ett lån i förtid regleras i konsumentkreditlagen. I vissa fall kan låntagaren bli skyldig att betala en ränteskillnadsersättning till långivaren. Det gäller dock huvudsakligen vid bolån till en bunden ränta. Vid lösen av smålån och krediter brukar ingen ränteskillnadsersättning utgå.

Samla dina lån och kom ner i kostnad. Med dagens räntenivåer ökar dina möjligheter till riktigt bra ränta och lånevillkor. Du kan spara tusenlappar på att jämföra olika långivare, men det tar mycket tid att göra själv. Använd Reduceros jämförelseverktyg – ansök idag och du kan inom kort ha en förbättrad ekonomisk situation!

Hur kan jag samla mina lån?

Börja med att spara alla räkningar för de lån du har idag. Ta fram uppgifter för varje enskilt lån, antingen genom att läsa avierna eller genom att ringa/maila långivaren. Med en samlad bild blir det lättare att undersöka om ett samlingslån lönar sig. Att samla lån lönar sig i princip alltid om räntorna för småkrediterna är höga.

För att få ett samlingslån väljer du ”samla lån” i ansökningsformuläret på Reduceros hemsida. När du använder dig av Reduceros jämförelseverktyg får du de mest förmånliga erbjudandena direkt. Du når alltså flera olika långivare i en enda ansökan. Det är snabbt, enkelt och framförallt gratis! Du använder sedan ditt nya lån till att betala av gamla smålån och krediter.

Större lån kan ge lägre ränta

Dagens räntenivåer gör det förmånligt att ta ett bra lån, till en låg ränta. Ett större lån ger dessutom nästan alltid en lägre ränta än flera små. Ytterligare en stor skillnad med att samla lån och krediter är att du slipper de dyra aviavgifterna från varje enskild bank. Du blir dessutom en viktigare kund hos en bank, eftersom du väljer ett större lån endast från dem.

En annan sak som spelar stor roll är att smålån oftast har kortare avbetalningstid än ett större samlingslån. Om du vill du sänka din månadskostnad är det bättre att ta ett större lån med lägre ränta och längre löptid. Vardagen blir mindre pressad när du vet att kostnaden för dina lån går ner. Det kan röra sig om mycket pengar varje månad.

Hur kan jag lättare få ett lån?

Har din ekonomi förbättrats sedan du sökte om de smålån du nu vill lösa? Om inte kan det vara bra att försöka förbättra din ekonomi. En högre inkomst eller en tillsvidareanställning förbättrar dina lånemöjligheter. Du ka också välja att ha en medsökande. Två inkomster är bättre än en. Det ökar chansen att få lån och villkoren blir ofta bättre när två personer ansöker.

Ansök om samlingslån idag

Det går snabbt och enkelt att göra en ansökan och det är helt kostnadsfritt. Du ökar dina möjligheter att bli skuldfri och betala av lånen snabbare när de finns samlade på samma ställe. Du kan spara tusenlappar varje månad på att skaffa ett samlingslån. Låt Reducero hjälpa dig hitta det bästa lånet. Du kommer att spara tid och du får en bättre koll på dina skulder.