Samla lån och spara tusenlappar

Råden som banken inte vill att du ska få se

Samla lån och spara tusenlappar

Många människor har upptäckt fördelen med att samla lån och krediter i ett större lån med lägre ränta. Det är dumt ekonomiskt att sitta på massa smålån. De har förutom en hög ränta även dyra avi- och faktureringsavgifter. Om du funderar på att ta ett samlingslån kan det vara bra att läsa på lite först hur det går till. Nedan har vi samlat information om hur du kan samla lån och spara pengar varje månad.

Gör flera lån till ett enda

Att ta ett samlingslån innebär att du samlar delar av eller alla dina avbetalningsköp, smålån, krediter, gamla lån, etc. i ett enda större lån. Fördelen med att göra så är att du slipper ockerräntor och flertalet aviavgifter varje månad. Många lån innebär mycket post, och risken är stor att man missar en betalning. En missad betalning kan i värsta fall leda till en betalningsanmärkning. Du får en betydligt bättre överblick när du samlar sina lån och krediter i ett enda lån.

Du samlar helt enkelt dyra lån och krediter i ett nytt lån som motsvarar hela summan av de tidigare lånen och krediterna. Börja med att ta reda på vilka lån och krediter du har idag. Det smartaste är att försöka lösa så många som möjligt av de mindre lånen, krediterna och avbetalningsköpen med ditt nya samlingslån. Du slipper betala onödiga avi- och fakturakostnader genom att ha ett enda samlat lån hos en bank.

samla lån och krediter

Kostar det inget att betala av?

Som konsument har du alltid rätt att betala av ett lån innan löptiden gått ut. Rätten att lösa ett lån i förtid regleras i konsumentkreditlagen. I vissa fall kan låntagaren bli skyldig att betala en ränteskillnadsersättning till långivaren. Det gäller dock huvudsakligen vid bolån till en bunden ränta. Vid lösen av smålån och krediter brukar ingen ränteskillnadsersättning utgå. Du kan lösa dina dyra lån när som helst, antingen helt eller delvis.

Samla dina lån och kom ner i kostnad. Med dagens historiskt låga räntenivåer ökar dina möjligheter till riktigt bra ränta och lånevillkor. Du kan spara tusenlappar på att jämföra olika långivare, men det tar mycket tid att göra själv. Använd Reduceros jämförelseverktyg - ansök idag och du kan inom kort ha en förbättrad ekonomisk situation!

Hur kan jag samla mina lån?

Börja med att spara alla räkningar för de lån du har idag. Ta fram uppgifter för varje enskilt lån, antingen genom att läsa avierna eller genom att ringa/maila långivaren. Med en samlad bild blir det lättare att undersöka om ett samlingslån lönar sig. Att samla lån lönar sig i princip alltid om räntorna för småkrediterna är höga.

För att få ett samlingslån väljer du samla lån i ansökningsformuläret på Reduceros hemsida. När du använder dig av Reduceros jämförelsesite får du de mest förmånliga erbjudandena direkt. Du når alltså flera olika långivare i en enda ansökan. Det är snabbt, enkelt och framförallt gratis! Du använder sedan ditt nya lån till att betala av gamla smålån och krediter.

Spara pengar

Dagens räntenivåer gör det förmånligt att ta ett bra lån, till en låg ränta. Ett större lån ger dessutom, i princip alltid, en lägre ränta än flera små. Ytterligare en stor skillnad med att samla lån och krediter är att du slipper de dyra aviavgifterna från varje enskild bank. Ett samlingslån innebär en enda räkning att hålla reda på, och en enda aviavgift. Du blir dessutom en viktigare kund hos en bank, eftersom du väljer ett större lån endast från dem.

En annan sak som spelar stor roll är att smålån oftast har kortare avbetalningstid än ett större samlingslån. Om du vill du sänka din månadskostnad är det bättre att ta ett större lån med lägre ränta och längre löptid. Vardagen blir mindre pressad när du vet att kostnaden för dina lån går ner. Det kan röra sig om mycket pengar varje månad, pengar som du kan använda till något betydligt roligare.

Vad förbättrar mina möjligheter att få lån?

Har din ekonomi förbättrats sedan du sökte om de smålån du nu vill lösa? Om inte kan det vara bra att försöka förbättra ekonomin om möjligt. En högre inkomst eller en tillsvidareanställning påverkar dina lånemöjligheter positivt. En annan sak som kan förbättra dina möjligheter att få ett samlingslån är om du har en medsökande. Två inkomster är bättre än en. Ni ökar inte bara chanserna att få ett lån, vanligtvis blir även villkoren bättre om ni är två som ansöker.

Vad väntar du på?

Det går snabbt och enkelt att göra en ansökan och det är helt kostnadsfritt. Dina möjligheter att bli skuldfri och betala av lånen snabbare ökar när de finns samlade på ett och samma ställe. Därför finns det inte någon bra anledning till att låta bli. Du kan spara tusenlappar varje månad på att skaffa ett samlingslån. Låt Reducero hjälpa dig att hitta det bästa lånet med den mest förmånliga räntan. Du kommer att spara tid på att ha allt samlat och du får en bättre koll på dina skulder.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801