Ta fighten mot banken

och minska dina lånekostnader

De gamla långivarna har fått diktera sina villkor i många år nu, men det börjar bli slut med det. Allt fler konkurrenter dyker upp, långivare som har andra sätt att jobba och som är villiga att se på sina kunder på ett helt annat sätt. Acceptera inte första bästa förslag från din egen bank utan att ha sett vad andra långivare kan erbjuda, jämför lån innan du bestämmer dig!

På dina villkor

I en ekonomi med endast ett fåtal långivare blir kunderna den svaga parten i transaktionen. Nu för tiden råder en mycket sundare konkurrens än tidigare, med fler långivare som har olika inriktningar, riskbenägenhet och affärsmodell. Det gynnar dig som kund, då du har mer att välja på och kan skräddarsy ett lån utifrån dina behov – istället för att anpassa dig efter en storbanks trångsynthet. Alla långivare räknar på vinster och förluster, och lägger räntor och avgifter utifrån det. En bank som vill expandera är normalt sett mer frikostig med utlåning än andra. Den nya konkurrensen har även fått de traditionella långivarna att tvingas modernisera sig och tänka nytt.

Jämför innan du bestämmer dig

Lånemarknaden är en djungel, därför väljer tyvärr många att gå direkt till sin traditionella bank utan att se alternativen. Det är helt klart förståeligt att man inte orkar eller ens vet vart man ska börja. Det är inte lätt veta var man erbjuds ett lån till de bästa villkoren. Det bästa svaret är kolla hos flera samtidigt. På så sätt konkurrensutsätter du de traditionella långivarna, för de har väl tjänat tillräckligt på dig genom sitt monopol? Tillsammans kan vi flytta makten från banken till låntagarna istället. Genom att vi inte bara accepterar det första erbjudandet vi får från vår bank, så pressar vi tillsammans långivarnas vinster. Jämför istället lån och de där extra pengarna som banken skulle ha tjänat - går rakt ner i din ficka istället!

Hur du jämför lån

Det bästa med att jämföra lån är att det inte kostar något och att det sparar dig tid. Du kan dessutom göra låneansökan från ditt hem, vilken tid på dygnet som passar dig. Nu slipper du alltså vänta i kö på banken eller boka ett möte med din bankman, för att sedan öga mot öga behöva förklara din situation. Den största fördelen med att jämföra lån är naturligtvis att du får de allra bästa erbjudanden. Det är även mycket enkelt att fylla i en låneansökan och du får svar snabbt. Istället för att gå runt till olika långivare, med följden att massa kreditupplysningar tas i ditt namn, tas en enda upplysning och informationen når flera banker. På så sätt slipper du de negativa konsekvenserna som många kreditupplysningar oftast innebär.

Så hjälper Reducero dig

Låt Reducero hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dig. Gå in på vår hemsida och fyll i din låneansökan, det tar bara några minuter. Du får sedan svar från flera olika långivare, utan att behöva göra något extra jobb. I lugn och ro kan du sedan jämföra och se vilken långivare som ger dig bäst ränta och villkor.

Reduceros drivkraft är att stärka dig som låntagare i förhållande till långivarna. Vi vet att konkurrens är nyckeln till bra lånevillkor, därför utvecklar vi smarta och kraftfulla tjänster som gör det enkelt att ställa långivare mot varandra och jämföra deras erbjudanden. Reducero är ett svenskt aktiebolag och en registrerad låneförmedlare hos Bolagsverket. Reducero bedriver tillståndspliktig verksamhet med Finansinspektionen och Konsumentverket som tillsynsmyndigheter. Det är en stor trygghet och kvalitetsstämpel för dig som använder Reducero.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801