Tips till dig som vill samla lån

Svar på de vanligaste frågorna

Tips till dig som vill samla lån

Har du flera dyra lån och krediter och undrar över hur du kan minska dina månadskostnader? Att samla dina smålån i ett större lån, till lägre ränta och med färre aviavgifter, kan vara mycket förmånligt. Här har vi samlat tips och råd till dig som vill samla lån.

Jämför innan du samlar

Att samla dina dyra smslån, blancolån, privatlån etc. i ett större lån kan förbättra din ekonomi avsevärt. Du slipper att betala flera aviavgifter och får en lägre ränta totalt sett. Innan du bestämmer dig för ett samlingslån är det viktigt att jämföra ordentligt, då det kan skilja mycket mellan olika långivares erbjudanden. Med hjälp av en online-plattform för att samla lån får du genom en enda sökning svar från ett flertal långivare. Du får svar direkt och det tas endast en kreditupplysning i ditt namn. Ansökningsformuläret är mycket enkelt att fylla och det tar bara några minuter. Tänk på att du kan spara mycket pengar på att jämföra ordentligt, men gör inte jobbet själv - låt Reduceros jämförelseverktyg hjälpa dig!

Minska dina kostnader

Den största fördelen med att samla lån och krediter är att du minskar dina kostnader. Genom att det skickas ut färre räkningar till dig så slipper du flera kreditgivares aviavgifter. Det är inte alltid lätt att hålla reda på alla brev och räkningar som kommer i brevlådan, och det är lätt att missa betalningsdagar om man har samlat på sig flera lån. Genom att baka ihop dina krediter i ett enda samlingslån slipper du hålla reda på vilka lån som ska betalas och när, du minskar risken att missa en betalning. I värsta fall kan upprepade sena betalningar leda till att du får en betalningsanmärkning.

samla dina lån

Tänk på totalkostnaden

Innan du samlar lån är det viktigt att se till helheten, vad blir totalkostnaden för ett nytt lån? Tänk på att aviavgifter motsvarar en stor del av kostnaden för ett lån. Fokusera därför inte enbart på räntan. När du samlar lån bakar du in de små lånen i ett stort lån. Det minskar din totalkostnad och du får mer pengar över till annat. Reducero har förstått att det är svårt för låntagare att hålla reda på alla kostnader som förknippas med ett lån. De har därför tagit fram en kostnadsfri jämförelsesite för lån, som hjälper dig att jämföra räntor och avgifter mellan olika långivare.

Långivare ser positivt på färre lån

En stor fördel med att samla lån är att din ekonomi ser mer stabil ut. En person som har många små krediter ger ett intryck av att ha ett dåligt ekonomiskt beteende. Långivarna straffar en persons oansvarigt skötta ekonomi med en dålig kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet kan göra det svårt att få ett nytt lån. Om du väljer att ta ett samlingslån visar det på ansvarstagande, eftersom du tar tag i din ekonomi. Du får kontroll över dina kostnader och stressen över dina finanser minskar.

Samla din lån med Reducero

Förr i tiden var det besvärligt att få lån om man redan hade flera krediter. Processen att ansöka var mycket tröttsam, du var tvungen att gå runt till olika långivare och be dem om att ge dig ett lån. Att bli avvisad kunde vara både pinsamt och ekonomiskt smärtsamt. Skälen till att de traditionella långivarna nekade lån kunde vara flera. Många avvisade låneansökningarna berodde på en konservativ uppfattning om sina kunders privatekonomi. Idag är det tack och lov mycket lättare att få lån och processen har blivit betydligt bekvämare.

Reducero är ett företag som tar fram smarta lösningar för att jämföra lån online. De har vänt på låneförfarandet och låter långivarna konkurrera om dig som kund – inte tvärt om! Du får erbjudanden från flera långivare direkt och sparar både tid och pengar. Det är kostnadsfritt att ansöka och det tas endast en kreditupplysning i ditt namn. Fyll i ett enkelt formulär, få svar, jämför och bestäm dig sedan för det bästa samlingslånet för dig. Besök Reducero för att få veta mer.

Prenumerera

Gå med i vårt nyhetsbrev så får du värdefulla tips och råd som stärker dig som låntagare.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801