Tips till dig som vill samla lån

Svar på de vanligaste frågorna om samlingslån

4 minuters lästid

Har du flera dyra lån och krediter och undrar över hur du kan minska dina månadskostnader? Att samla dina smålån i ett större lån kan vara mycket förmånligt. Det ger dig bland annat lägre ränta och färre aviavgifter. Här har vi samlat tips och råd till dig som vill samla lån.

Jämför innan du samlar

Att samla dina dyra sms-lån, blancolån och privatlån i ett större lån kan förbättra din ekonomi avsevärt. Du slipper flera aviavgifter och får en lägre ränta totalt sett. Innan du bestämmer dig för ett samlingslån är det dock viktigt att jämföra ordentligt – det kan nämligen skilja mycket mellan olika långivares erbjudanden.

Ta hjälp av Reducero för att samla lån så får du svar från flera banker och långivare med en enda ansökan. Du får svar direkt och det krävs endast en kreditupplysning i ditt namn. Ansökningsformuläret är mycket enkelt att fylla i och det tar bara några minuter. Tänk på att du kan spara mycket pengar på att jämföra. Så låt vårt smarta jämförelseverktyg hjälpa dig!

Minska dina kostnader med ett samlingslån

Den största fördelen med att samla lån och krediter är att du minskar dina kostnader. Eftersom du får färre räkningar slipper du flera kreditgivares aviavgifter. Det är inte alltid lätt att hålla reda på alla räkningar som hamnar i brevlådan och det är lätt att missa betalningsdagar om man har flera lån.

Genom att baka ihop dina krediter i ett enda samlingslån slipper du hålla reda på vilka lån som ska betalas och när, du minskar risken att missa en betalning. I värsta fall kan upprepade sena betalningar leda till att du får en betalningsanmärkning.

Få koll på alla extra avgifter

Innan du samlar lån är det viktigt att se till helheten. Vad blir totalkostnaden för ett nytt lån? Tänk på att aviavgifter motsvarar en stor del av kostnaden för ett lån. Fokusera därför inte enbart på räntan. När du samlar lån bakar du in de små lånen i ett stort lån. Det minskar din totalkostnad och du får mer pengar över till annat.

Vi på Reducero har förstått att det är svårt för låntagare att hålla reda på alla kostnader som förknippas med ett lån. Vi har därför tagit fram en kostnadsfri jämförelsesida för lån, som hjälper dig att jämföra räntor och avgifter mellan olika långivare.

Långivare ser positivt på färre lån

En stor fördel med att samla lån är att din ekonomi ser mer stabil ut. En person som har många små krediter ger ett intryck av att ha ett dåligt ekonomiskt beteende. Långivarna straffar en misskött ekonomi med en dålig kreditvärdighet. Det kan göra det svårt att få ett nytt lån. Om du tar ett samlingslån visar det på ansvarstagande eftersom du ordnar upp din ekonomi. Du får kontroll över dina kostnader och stressen över dina finanser minskar.

Samla din lån med Reducero

Förut kunde det vara besvärligt att få lån om man redan hade flera krediter. Processen att ansöka var mycket tröttsam. Du var tvungen att besöka olika långivare och be dem om ett lån. Att bli avvisad kunde kännas både pinsamt och ekonomiskt smärtsamt. Skälen till att de traditionella långivarna nekade lån kunde vara flera. Många avvisade låneansökningar berodde på en konservativ uppfattning om kundernas privatekonomi. Idag är det tack och lov mycket lättare att få lån och processen har blivit betydligt bekvämare.

Reducero är ett företag som tar fram smarta lösningar för att jämföra lån online. Vi har vänt på låneprocessen och låter istället långivarna konkurrera om dig som kund – inte tvärt om! Du får erbjudanden från flera långivare direkt och sparar både tid och pengar. Det är kostnadsfritt att ansöka och det tas endast en kreditupplysning i ditt namn. Fyll i ett enkelt formulär, få svar, jämför och bestäm dig sedan för det bästa samlingslånet för dig.