Letar du efter ett båtlån?

Låna till båten med Reducero och spara pengar

Genom en låneansökan får du erbjudanden om att låna pengar från flera långivare och väljer det lån som passar dig bäst - helt kostnadsfritt.

Jämför Reduceros långivare
Börja här

Besked på 30 sekunder.


UNGEFÄRLIG KOSTNAD*
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet Ansök nu - kostnadsfritt
Besked på 30 sekunder Säkert & kostnadsfritt
Ingen långivare kunde erbjuda dig det lån du sökt

Om du är i behov av ett mindre lån kan du ansöka om ett lån från Easycredit istället.

Ansök om lån från Easycredit
* Räkneexempel: annuitetslån . Effektiv ränta . Räntan är rörlig & sätts individuellt. Ingen start-/aviavgift. Ett lån på kostar , dvs totalt (inkl. lånebeloppet). Allmänt: Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4.95% och 17.55% för lån som löper 2–15 år.

Båtlån utan kontantinsats

Många drömmer om en egen båt. Sverige har en av världens största och kanske vackraste skärgårdar och även många vackra sjöar. Allemansrätten gör också att det går att upptäcka många spännande platser längs vår vackra kust.

Ansök om ditt båtlån genom Reducero, så slipper du kontantinsats och avgifter. Du kan låna mellan 5 000 och 500 000 kronor från någon av våra samarbetspartners till din båt. Räntan för båtlånet sätts individuellt. Vi hjälper dig att förverkliga drömmen om en ny båt redan idag. Om båten är ny eller begagnad spelar ingen roll. Du får ett lån med bra villkor och rörlig ränta som du kan amortera extra på eller lösa i förtid utan extra kostnad.

Kort om båtlån

  • Låna 5 000 – 500 000 kronor till en ny eller begagnad båt
  • Räntan sätts individuellt och börjar från 3,95 %
  • Ingen kontantinsats krävs

Eftersom många båtar är dyra är det stor sannolikheten att du behöver finansiera ditt båtköp på ett eller annat sätt. Ett båtlån är ett snabbt och enkelt sätt att få båten du drömmer om. Om du har finansieringen klar innan du köper båten har du också en starkare förhandlingsposition.

Att tänka på inför båtköpet

Innan du investerar i en dyr båt är det bra att tänka på vad du ska använda båten till och hur ofta du kommer att använda den innan du bestämmer dig för ditt båtköp. Är det för längre semesterresor, dagsutflykter eller som fiskebåt? Vill du ha en segelbåt eller en motorbåt? En motorbåt är för det mesta enklare att hantera än en segelbåt. En segelbåt har ofta ett bättre andrahandsvärde men är svårare att hantera för den ovane. En bra utgångspunkt är att fundera på hur och till vad du och familjen vill använda båten. När du har bestämt dig kan du enkelt ansöka om ett båtlån genom Reducero. Andra frågor som är viktiga att fundera igenom innan du ansöker om ett båtlån är om du vill ha en ny eller begagnad båt? Att köpa nytt gör att du slipper tänka på reparationer och reservdelar men är också dyrare. Ett alternativ är att köpa en båt av en båthandlare eller båtförmedlare. Du får då ett skydd i form av konsumentköplagen. Något som också är bra att tänka på om du skall köpa en begagnad båt är att kontrollera båtens andrahandsvärde. En populär serietillverkad båt är oftast ett bättre köp än en udda båt.

Du bör också ha undersök så att det finns båtplatser, både för sommaren och vintern. Antingen lägger du båten hos en båtklubb, ett varv eller någon bryggförening.Ett annat alternativ är att låta båten stå på en trailer om du har plats för det där hemma och har dragkrok på bilen.

När du ska köpa båten

Det första du bör göra när lånet till båten är fixat är att gå igenom båten noga. Om du köper båten av en privatperson och båten är lite dyrare kan det till och med vara bra att anlita en auktoriserad besiktningsman eller någon annan kunnig person. Om du köper båten hos en båthandlare är båten ofta genomsökt och eventuella brister och fel dokumenterade. Oavsett var du köper båten bör du be om att få provköra den. Titta även över installationer, el- och bränslesystem. Kontrollera också att det inte finns några större skador efter grundstötningar. Begär slutligen att få se servicebok och annan dokumentation.

I Sverige är det ett krav att båtar är CE-märkta. Omärkta båtar har därför ett mycket lägre andrahandsvärde och är svåra att sälja vidare.

Vid köpet av båten

När du har hittat din drömbåt så glöm inte att göra ett skriftligt köpeavtal. Kontrollera att säljaren verkligen äger båten. Notera den utrustning som följer med och kontrollera slutligen att båten inte är stulen. Det enklaste sättet att göra detta är via Stöldtipsets hemsida.

Om du bestämt dig för att köpa en båt. Försäkra dig om att du kan erlägga hela köpeskillingen. Ansökan annars om ett båtlån och få färdigt med finansieringen. Ta dig därefter till säljarens bankkontor och försäkra dig om att de eventuella lån som finns på båten betalas av samma dag. Bäst är att betala med bank- eller postväxel så att du slipper ta med dig så mycket kontanter. Slutligen bör du se till att skriva ett köpekontrakt. Kontraktet är till för att se vad ni bestämde om ni i framtiden skille bli oense. Om du köper båten av en båthandlare eller annan näringsidkare gäller konsumentköplagen. Om du istället köper båten av en privatperson gäller köplagen. Köplagen lämnar ett större ansvar till parterna och det är därför mycket viktigt att ni skriver ett ordentligt köpekontrakt.

Genom Reducero kan du även jämföra lån för båtlån, husvagn, husbil, snöskoter och mycket annat.

Hur kan Reducero hjälpa mig låna till båt

Oavsett om du valt att köpa en ny båt eller ett renoveringsobjekt så kan Reducero hjälpa dig att låna till båten. Reducero jämför flera långivares avgifter och ränta för att du ska få så låga kostnader som möjligt - man kan säga att långivarna konkurrerar om att få dig som kund. Det pressar ner räntan för dig. Att på egen hand försöka jämföra och ansöka om olika båtlån är både krångligt och tidsödande. Dessutom riskerar du att få flera kreditupplysningar i ditt namn, vilket kan försämra dina chanser att få båtlån. Reducero tar endast en kreditupplysning och delar säkert med sig av informationen till berörda långivare. Det går snabbt att ansöka och få svar, och du kan i lugn och ro fatta ditt beslut.

Ett urval av våra långivare som behandlar din låneansökan.

Betyg på Trustpilot

8.3

Bra att veta om Reducero

Vanliga frågor och svar
  • Du är minst 20 år gammal.
  • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Du har fast inkomst från arbete eller pension
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du är skuldfri hos kronofogden

Nej du kan inte låna om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden.

Med Reducero kan du låna från 20 000 kronor upp till 500 000 kronor.

Samtliga långivare som är anslutna till Reducero prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet.

Utifrån detta bestämmer sedan respektive långivare hur mycket du får låna.

Räntan sätts inte av Reducero utan av de långivare som prövar din ansökan.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av långivare samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4,95% och 17,55%. Den effektiva räntan inkluderar eventuella avgifter eller andra kostnader från långivaren.

Du väljer återbetalningstid själv, från 1 år upp till 15 år. Den effektiva räntan påverkas av återbetalningstiden.

Du kan när som helst lösa hela lånet i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar någonting.

Kontakta långivaren så hjälper de dig.

Nej, att ansöka om lån genom Reducero är helt gratis och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader.

Hur kan Reducero vara gratis?

Reducero tar ut en avgift av långivarna och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader för dig. Reducero är en marknadskanal för långivarna, precis som TV- eller radioreklam.

Att samla dina lån innebär i praktiken att du ansöker om ett nytt lån som du sedan använder till att lösa dyrare lån, avbetalnignsköp och krediter.

När du ansöker om ett lån med Reduero kryssar du i rutan "Jag avser att lösa befintliga lån med hela eller delar av lånebeloppet" för att samla befintliga lån och krediter.

Beroende på vilken långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

Ett skuldebrev skickas till dig med posten vilket du skriver under och retunerar. När långivaren fått ett signerat skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Du öppnar en länk till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den. Du får vanligtvispengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag om du signerar skuldebrevet med BankID.

Du går direkt till långivarens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

Ja, vi gör endast en kreditupplysning som långivarna sedan får dela på, men du kan få flera omfrågandekopior från de långivare som har tittat på din kreditupplysning.

Reducero samarbetar med följande långivare:
Collector Bank, Santander Consumer Bank, SevenDay, Konsumentkredit, Avida, Brocc, Lendify Credento och Easycredit.

Om oss

Vår drivkraft är att stärka dig som låntagare i förhållande till långivarna. Vi vet att konkurrens är nyckeln till bra lånevillkor, därför utvecklar vi smarta och kraftfulla tjänster som gör det enkelt att ställa långivare mot varandra och jämföra deras lånevillkor.

Bolagsinformation

Reducero är ett svenskt aktiebolag och registrerad låneförmedlare hos Bolagsverket. Reducero bedriver tillståndspliktig verksamhet med Finansinspektionen och Konsumentverket som tillsynsmyndigheter. Det är en stor trygghet och kvalitetsstämpel för dig som använder Reducero.

Org nr. 556957-7728 FI institutnr. 044015

Säkerhet i världsklass

Reducero använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker för att skydda dina personuppgifter. Reducero är även fullt certifierade av GeoTrust.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801