Bra att veta om billån

Billån utan kontantinsats

Många drömmer om en egen bil. Ansök om ett billån genom Reducero, så slipper du kontantinsats och avgifter. Du kan låna mellan 5000 till 600000 kronor från någon av våra samarbetspartners till din bil. Räntan för billånet sätts individuellt. Vi hjälper dig att förverkliga drömmen om en ny bil redan idag. Om bilen är ny eller begagnad spelar ingen roll. Du får ett lån med bra villkor och rörlig ränta som du kan amortera extra på eller lösa i förtid utan extra kostnad.

Kort om billån

  • Låna 5000 till 600000 kronor till en ny eller begagnad bil
  • Räntan sätts individuellt och börjar från 3.45%
  • Ingen kontantinsats krävs

Eftersom många bilar är dyra är det stor sannolikheten att du behöver finansiera ditt bilköp på ett eller annat sätt. Ett billån är ett snabbt och enkelt sätt att få bilen du drömmer om. Om du har finansieringen klar innan du köper bilen har du också en starkare förhandlingsposition.

Att tänka på inför bilköpet

Innan du investerar i en dyr bil är det bra att tänka på vad du ska använda bilen till och hur ofta du kommer att använda den innan du bestämmer dig för ditt bilköp. Är det för längre semesterresor, dagsutflykter eller som pendlarbil? Vill du ha en elbil eller en förbränningsmotor? En bra utgångspunkt är att fundera på hur och till vad du och familjen vill använda bilen. När du har bestämt dig kan du enkelt ansöka om ett billån genom Reducero. Andra frågor som är viktiga att fundera igenom innan du ansöker om ett billån är om du vill ha en ny eller begagnad bil? Att köpa nytt gör att du slipper tänka på reparationer och reservdelar men är också dyrare. Ett alternativ är att köpa en bil av en bilhandlare. Du får då ett skydd i form av konsumentköplagen. Något som också är bra att tänka på om du skall köpa en begagnad bil är att kontrollera bilens andrahandsvärde.

När du ska köpa bilen

Det första du bör göra när lånet till bilen är fixat är att gå igenom bilen noga. Om du köper bilen av en privatperson och bilen är lite dyrare kan det till och med vara bra att anlita en auktoriserad besiktningsman eller någon annan kunnig person. Om du köper bilen hos en bilhandlare är bilen ofta genomsökt och eventuella brister och fel dokumenterade. Oavsett var du köper bilen bör du be om att få provköra den. Titta även över installationer, el- och bränslesystem. Kontrollera också att det inte finns några större skador eller rostangrepp. Begär slutligen att få se servicebok och annan dokumentation.

Vid köpet av bilen

När du har hittat din drömbil så glöm inte att göra ett skriftligt köpeavtal. Kontrollera att säljaren verkligen äger bilen. Notera den utrustning som följer med och kontrollera slutligen att bilen inte är stulen.

Om du bestämt dig för att köpa en bil, så försäkra dig om att du kan erlägga hela köpeskillingen. Ansökan annars om ett billån och få färdigt med finansieringen. Ta dig därefter till säljarens bankkontor och försäkra dig om att de eventuella lån som finns på bilen betalas av samma dag. Bäst är att betala med bank- eller postväxel så att du slipper ta med dig så mycket kontanter. Slutligen bör du se till att skriva ett köpekontrakt. Kontraktet är till för att se vad ni bestämde om ni i framtiden skulle bli oense. Om du köper bilen av en bilhandlare eller annan näringsidkare gäller konsumentköplagen. Om du istället köper bilen av en privatperson gäller köplagen. Köplagen lämnar ett större ansvar till parterna och det är därför mycket viktigt att ni skriver ett ordentligt köpekontrakt.

Genom Reducero kan du även jämföra lån för bil, husvagn, husbil, snöskoter och mycket annat.

Hur kan Reducero hjälpa mig låna till bil

Oavsett om du valt att köpa en ny bil eller en begagnad bil så kan Reducero hjälpa dig att låna. Reducero jämför flera långivares avgifter och ränta för att du ska få så låga kostnader som möjligt – man kan säga att långivarna konkurrerar om att få dig som kund. Det pressar ner räntan för dig. Att på egen hand försöka jämföra och ansöka om olika billån är både krångligt och tidsödande. Dessutom riskerar du att få flera kreditupplysningar i ditt namn, vilket kan försämra dina chanser att få billån. Reducero tar endast en kreditupplysning och delar säkert med sig av informationen till berörda långivare. Det går snabbt att ansöka och få svar, och du kan i lugn och ro fatta ditt beslut.

Lånebelopp:

kr

Lånetid:

år
Ungefärlig kostnad
kr/mån

Vill du samla lån?

Ränteexempel: Annuitetslån på 300 000 kr med löptid 12 år, nominell ränta 6,94% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift. Effektiv ränta 7,17%. Månadskostnad 3 076 kr. Totalt att betala: 442 878 kr. Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Återbetalningstid 1-15 år. Maximal effektiv ränta 31,89%. Räntespann: 3,45%-28%.