Behöver du ett samlingslån?

Baka ihop flera lån till ett och spara pengar

Genom en låneansökan får du erbjudanden om att låna pengar från flera banker och väljer det lån som passar dig bäst - helt kostnadsfritt.

reduceros bankerna tävlar om att låna pengar utan säkerhet till dig
Börja här

Ansök nu och få erbjudande från flera banker.


UNGEFÄRLIG KOSTNAD*
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet Ansök nu - kostnadsfritt
Säkert & kostnadsfritt
Ingen bank kunde erbjuda dig det lån du sökt

Om du är i behov av ett mindre lån kan du ansöka om ett lån från Easycredit istället.

Ansök om lån från Easycredit
* Räkneexempel: annuitetslån . Effektiv ränta . Räntan är rörlig & sätts individuellt. Ingen start-/aviavgift. Ett lån på kostar , dvs totalt (inkl. lånebeloppet). Allmänt: Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4.95% och 17.55% för lån som löper 2–15 år.

Vad är ett samlingslån?

Det har blivit populärt att samla flera mindre lån och krediter till ett större lån utan säkerhet på sistonde, även kallat samlingslån. Men hur fungerar det i verkligheten? Man tar helt enkelt ett lite större lån till lägre ränta än de samlade lånens snittränta och betalar sedan av de befintliga lånen.

Varför skaffar man ett samlingslån?

Själva tanken med ett samlingslån kan samla ihop flera mindre lån och krediter och få en form av mängdrabatt på hela räntekostnaden.

Det kan också löna sig att endast ha ett samlingslån istället för flera små lån då du slipper betala aviavgifter till ett flertal långivare.

En del passar också på att lägga upp en alternativ återbetalningsplan hos den nya långivaren, man kan då ansöka om att återbetala lånet under en längre tid, vilket ger en lägre månadskostnad. Men tänk på att den totala räntekostnaden kan bli större då du återbetalar lånet och ränta under en längre period.

Hur mycket lån kan jag samla?

Du kan samla lån och krediter upp till 400 000 kronor med Reducero, det är dock de anslutna kreditgivarna och bankerna som avgör exakt hur mycket lån de låter dig samla efter deras riskbedömning. För att få reda på hur mycket du får låna måste du först skicka in en ansökan om att samla dina lån.

Hur betalar jag av de gamla skulderna?

Du kontaktar dina nuvarande långivare och begär att få erlätta hela restskulden. Du får då välja om du vill återbetala hela lånebeloppet eller göra upp en alterantiv återbetalningsplan. Om lånet du skall lösa är bundet kan långivaren komma att kräva en ersättning för ränteskillnaden för att täcka sina administrativa- och egna upplåningskostnader. Inkludera eventuella kostnader för att lösa lånet i din beräkning när du ansöker om ett samlingslån.

Hur skaffar jag ett samlingslån?

Med Reducero kan du låta banker och kreditgivare tävla om att samla dina lån, det ger dig bäst förutsättningar att samla lån och krediter med låg ränta och bra villkor. De banker och kreditgivare som är anslutna till Reducero erbjuder så kallade lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill, i detta fallet att betala av befintliga skulder.

Vad gör jag om bankerna nekar mig ett samlingslån?

Om alla banker nekar din ansökan hos Reducero lönar det sig inte att söka vidare, flera kreditupplysningar påverkar nämligen din kreditvärdighet negativt, istället rekommenderar vi att du ligger lågt under en tid framöver och läser våra allmäna rekommendationer om hur du kan förbättra din kreditvärdighet under tiden.

Ett urval av våra banker och kreditgivare som behandlar din låneansökan.

Betyg på Trustpilot

8.3

Bra att veta om Reducero

Vanliga frågor och svar

Lån utan säkerhet

  • Du är minst 20 år gammal.
  • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Du har fast inkomst från arbete eller pension
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du är skuldfri hos kronofogden

Lån med betalningsanmärkningar

  • Du har en årsinkomst på minst 144 000 kr
  • Du har max 5st betalningsanmärkningar

Ja, du kan låna från 10 000 kr upp till 50 000 kr med betalningsanmärkningar förutsatt att du uppfyller grundkraven.

Med Reducero kan du låna från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor.

Samtliga banker och kreditgivare som är anslutna till Reducero prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet.

Utifrån detta bestämmer sedan respektive bank och kreditgivare hur mycket du får låna.

Räntan sätts inte av Reducero utan av de banker och kreditgivare som prövar din ansökan.

Varje bank och låneinstitut behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika banker och låneinstitut varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många banker och låneinstitut som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4,95% och 17,55%. Den effektiva räntan inkluderar eventuella avgifter eller andra kostnader från banken.

Du väljer återbetalningstid själv, från 3 år upp till 12 år. Den effektiva räntan påverkas av återbetalningstiden.

Du kan när som helst lösa hela lånet i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar någonting.

Kontakta banken eller kreditgivaren så hjälper de dig.

Nej, att ansöka om lån genom Reducero är helt gratis och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader.

Hur kan Reducero vara gratis?

Reducero tar ut en avgift av bankerna och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader för dig. Reducero är en marknadskanal för bankerna, precis som TV- eller radioreklam.

Att samla dina lån innebär i praktiken att du ansöker om ett nytt lån som du sedan använder till att lösa dyrare lån, avbetalnignsköp och krediter.

När du ansöker om ett lån med Reduero kryssar du i rutan "Jag avser att lösa befintliga lån med hela eller delar av lånebeloppet" för att samla befintliga lån och krediter.

Beroende på vilken bank eller kreditgivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

Ett skuldebrev skickas till dig med posten vilket du skriver under och retunerar. När banken fått ett signerat skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Du öppnar en länk till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den. Du får vanligtvispengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag om du signerar skuldebrevet med BankID.

Du går direkt till bankens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

Ja, vi gör endast en kreditupplysning som bankerna sedan får dela på, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning.

Reducero samarbetar med följande banker och kreditinstitut:
Collector Bank, Marginalen Bank, Santander Consumer Bank, Bigbank, Konsumentkredit och Credento.

Om oss

Vår drivkraft är att stärka dig som låntagare i förhållande till bankerna. Vi vet att konkurrens är nyckeln till bra lånevillkor, därför utvecklar vi smarta och kraftfulla tjänster som gör det enkelt att ställa banker och kreditgivare mot varandra och låta dom tävla om dig som kund.

Bolagsinformation

Reducero är ett svenskt aktiebolag och registrerad låneförmedlare hos Bolagsverket. Reducero bedriver tillståndspliktig verksamhet med Finansinspektionen och Konsumentverket som tillsynsmyndigheter. Det är en stor trygghet och kvalitetsstämpel för dig som använder Reducero.

Org nr. 556957-7728 FI institutnr. 044015

Säkerhet i världsklass

Reducero använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker för att skydda dina personuppgifter. Reducero är även fullt certifierade av GeoTrust.

Reduceros användaravtal

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla banker och kreditgivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms eller e-post. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att, en gång per år, få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor.

Version 2016.08.10