Behöver du låna pengar?

Vi hjälper dig att låna pengar snabbt

Genom en låneansökan får du erbjudanden om att låna pengar från flera banker och väljer det lån som passar dig bäst - helt kostnadsfritt.

reduceros bankerna tävlar om att låna pengar utan säkerhet till dig
Börja här

Besked på 30 sekunder.


UNGEFÄRLIG KOSTNAD*
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet Ansök nu - kostnadsfritt
Besked på 30 sekunder Säkert & kostnadsfritt
Ingen bank kunde erbjuda dig det lån du sökt

Om du är i behov av ett mindre lån kan du ansöka om ett lån från Easycredit istället.

Ansök om lån från Easycredit
* Räkneexempel: annuitetslån . Effektiv ränta . Räntan är rörlig & sätts individuellt. Ingen start-/aviavgift. Ett lån på kostar , dvs totalt (inkl. lånebeloppet). Allmänt: Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4.95% och 17.55% för lån som löper 2–15 år.

Vad innebär det att låna pengar?

Ett penninglån är ett avtal som innebär att en part, gäldenären (i dagligt tal låntagaren), lånar pengar från en borgenär (långivare, kreditgivare) och förbinder sig att återbetala samma summa i regel även med ränta. Det förekommer även att kreditgivaren tar avgifter för uppläggning av lånet, aviavgifter med mera. Vanligtvis återbetalas lånet under lånets löptid genom så kallade amorteringar.

När kan jag söka om att låna pengar?

Det är vanligt att ansöka om att låna pengar för att renovera, köpa en bil eller bostad eller för dyrare konsumtionsvaror. När du ska låna pengar gör alla aktörer via Reducero sina egna riskanalyser. En sökande som bedöms ha låg återbetalningsförmåga kan nekas att låna pengar och behöva ställa en säkerhet (pant) och/eller bli tvungen att betala en högre ränta. Genom att Reducero låter bankerna tävla om att ge dig bästa räntevillkor, minskar risken för att du nekas att låna pengar eller att du råkar ut för ockerränta.

Hur mycket pengar får jag låna?

Exakt hur mycket pengar du får låna beror på din nuvarande ekonomiska situation och din bedömda förmåga att återbetala lånet. Med Reducero kan du låna pengar snabbt och jämföra flera bankers räntor på belopp mellan 5 000 kronor och 500 000 kronor.

Konsumentkreditlagen kräver att banker och andra kreditinstitut undersöker den sökandes kreditvärdighet för att hen ska få låna pengar. Det innebär i praktiken att en kreditupplysning utförs. Samtliga banker och kreditgivare Reducero arbetar med behandlar din ansökan individuellt och det lånebelopp respektive bank beviljar dig bestäms utifrån din kreditvärdighet. Du jämför och inhämtar offerter själv via en smidig låneansökan.

Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?

Räntan sätts inte av Reducero utan av de banker och kreditgivare Reducero arbetar med. Genom att bankerna får tävla om att ge dig bästa räntan kan du välja vilket kreditinstitut du helst vill låna pengar av.

Kan kreditupplysningar påverka mina chanser att få låna pengar?

Det är vanligt att numera göra en sammanslagen kreditupplysning, det innebär att flera banker samlas under en och samma kreditupplysningsfråga och på så sätt erbjuds ett låneförslag utan att påverkan av andra kreditgivare. När du vill låna pengar via Reducero använder vi oss av en sådan sammanslagen kreditupplysning. Trots att kreditupplysningen når flera banker och långivare så registreras endast en kreditupplysning på dig, i Reduceros namn. På så sätt slipper du bli bedömd som icke kreditvärdig på grund av många kreditupplysningar.

Går det verkligen att låna pengar direkt?

Ja, det är numer fullt möjligt att låna pengar direkt. Med Reducero gör du på några sekunder en snabb jämförelse av banker och kreditgivares räntor och villkor, sedan bestämmer du dig för vilket lån du vill ta och så får du pengarna i princip direkt (kräver verifiering via Bank-ID). Genom att ställa banker och långivare mot varandra, i en enda kreditupplysning, får du absolut bäst chans att få ett lån direkt till de mest förmånliga villkoren.

Hur snabbt kan jag låna pengar?

Om du är ansluten till Bank-ID kan du ansöka nu och ha pengarna redan samma dag. När du behöver låna pengar snabbt ska du inte behöva vänta på att din vanliga bank har öppet eller på att de ska ta tid på sig att svara på din låneansökan. Det finns en anledning att att du behöver pengarna snabbt, och det är enbart din ensak.

Jag har en betalningsanmärkning, kan jag ändå låna pengar?

Ja det kan du. Tyvärr kan en betalningsanmärkning eller dålig kreditvärdighet sätta stopp för lån hos många långivare i flera år framåt, men det behöver inte vara så. Med en betalningsanmärkning kan du söka om lån via Reducero på upp till 50 000 kr. För att vara behörig att söka om att låna pengar då du har betalningsanmärkningar krävs att du har fyllt 20 år och du måste ha en årsinkomst på minst 114 000 kr, inkomsten kan komma från ett fast jobb eller pension. Du ska även vara folkbokförd i Sverige och skriven här. Långivarna via Reducero godkänner max 5 st betalningsanmärkningar och du ska även vara skuldfri hos kronofogden.

Att två personer ansöker om att låna pengar tillsammans förbättrar chanserna att få lånet beviljat.

Kostar det något?

Att jämföra och låna pengar med Reducero är helt gratis och det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader.

Ett urval av våra banker och kreditgivare som behandlar din låneansökan.

Betyg på Trustpilot

8.3

Bra att veta om Reducero

Vanliga frågor och svar

Lån utan säkerhet

  • Du är minst 20 år gammal.
  • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Du har fast inkomst från arbete eller pension
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du är skuldfri hos kronofogden

Lån med betalningsanmärkningar

  • Du har en årsinkomst på minst 115 000 kr
  • Du har max 5st betalningsanmärkningar

Ja, du kan låna från 10 000 kr upp till 75 000 kr med betalningsanmärkningar förutsatt att du uppfyller grundkraven.

Med Reducero kan du låna från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor.

Samtliga banker och kreditgivare som är anslutna till Reducero prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet.

Utifrån detta bestämmer sedan respektive bank och kreditgivare hur mycket du får låna.

Räntan sätts inte av Reducero utan av de banker och kreditgivare som prövar din ansökan.

Varje bank och låneinstitut behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika banker och låneinstitut varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många banker och låneinstitut som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4,95% och 17,55%. Den effektiva räntan inkluderar eventuella avgifter eller andra kostnader från banken.

Du väljer återbetalningstid själv, från 3 år upp till 12 år. Den effektiva räntan påverkas av återbetalningstiden.

Du kan när som helst lösa hela lånet i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar någonting.

Kontakta banken eller kreditgivaren så hjälper de dig.

Nej, att ansöka om lån genom Reducero är helt gratis och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader.

Hur kan Reducero vara gratis?

Reducero tar ut en avgift av bankerna och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader för dig. Reducero är en marknadskanal för bankerna, precis som TV- eller radioreklam.

Att samla dina lån innebär i praktiken att du ansöker om ett nytt lån som du sedan använder till att lösa dyrare lån, avbetalnignsköp och krediter.

När du ansöker om ett lån med Reduero kryssar du i rutan "Jag avser att lösa befintliga lån med hela eller delar av lånebeloppet" för att samla befintliga lån och krediter.

Beroende på vilken bank eller kreditgivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

Ett skuldebrev skickas till dig med posten vilket du skriver under och retunerar. När banken fått ett signerat skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Du öppnar en länk till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den. Du får vanligtvispengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag om du signerar skuldebrevet med BankID.

Du går direkt till bankens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

Ja, vi gör endast en kreditupplysning som bankerna sedan får dela på, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning.

Reducero samarbetar med följande banker och kreditinstitut:
Collector Bank, Santander Consumer Bank, SevenDay, Bigbank, Konsumentkredit, Credento och Easycredit.

Om oss

Vår drivkraft är att stärka dig som låntagare i förhållande till bankerna. Vi vet att konkurrens är nyckeln till bra lånevillkor, därför utvecklar vi smarta och kraftfulla tjänster som gör det enkelt att ställa banker och kreditgivare mot varandra och låta dom tävla om dig som kund.

Bolagsinformation

Reducero är ett svenskt aktiebolag och registrerad låneförmedlare hos Bolagsverket. Reducero bedriver tillståndspliktig verksamhet med Finansinspektionen och Konsumentverket som tillsynsmyndigheter. Det är en stor trygghet och kvalitetsstämpel för dig som använder Reducero.

Org nr. 556957-7728 FI institutnr. 044015

Säkerhet i världsklass

Reducero använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker för att skydda dina personuppgifter. Reducero är även fullt certifierade av GeoTrust.

Reduceros användaravtal

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla banker och kreditgivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms eller e-post. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att, en gång per år, få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor.

Version 2016.08.10