Samla lån och krediter

Låt oss hjälpa dig att samla dina lån

Genom en låneansökan får du erbjudanden om att samla dina lån och krediter från flera långivare och väljer det erbjudande som passar dig bäst - helt kostnadsfritt.

Jämför Reduceros långivare
Börja här

Besked på 30 sekunder.


UNGEFÄRLIG KOSTNAD*
Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet Ansök nu - kostnadsfritt
Besked på 30 sekunder Säkert & kostnadsfritt
Ingen långivare kunde erbjuda dig det lån du sökt

Om du är i behov av ett mindre lån kan du ansöka om ett lån från Easycredit istället.

Ansök om lån från Easycredit
* Räkneexempel: annuitetslån . Effektiv ränta . Räntan är rörlig & sätts individuellt. Ingen start-/aviavgift. Ett lån på kostar , dvs totalt (inkl. lånebeloppet). Allmänt: Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4.95% och 17.55% för lån som löper 2–15 år.

Vad innebär det att samla lån?

Att samla dina lån betyder egentligen att du bakar ihop ett flertal lån, krediter och avbetalningsköp till ett enda lån utan säkerhet, när lånet tas med syfte att sänka dina lånekostnader kallas det oftast för att samla lån.

I praktiken går det till så att du ansöker om ett nytt lån som motsvarar summan av alla dina befintliga lån och krediter. Pengarna från det nya lånet använder du sedan till att lösa lån och krediter du redan har.

Hur kan månadskostnaden bli lägre?

När du samlar dina lån får du vanligtvis en lägre snittränta än när du har flera små lån och krediter och eftersom att du endast har ett lån behöver du inte längre betala flera aviavgifter till flera långivare - färre aviavgifter och en bättre privatekonomi.

Din ränta och månadskostnad kan också bli lägre om du ansöker om en längre återbetalningstid, men tänk på att den totala räntekostnaden kan komma att bli högre om du betalar av dina lån under en längre period.

När bör jag samla mina lån?

Så fort du har fler än ett lån, obetalda kreditkorts skulder, smslån eller andra dyra skulder är det dags att fundera på om det inte skulle löna sig att baka ihop lån och krediter till ett samlingslån och se om månadskostnaden blir lägre.

Hur mycket lån kan jag samla ihop?

Du kan ansöka om att slå ihop lån upp till 500 000 kronor.

Exakt det belopp du får lov att samla avgör din nuvarande ekonomiska situation och förmåga att återbetala lånet.

Samtliga långivare och kreditgivare Reducero arbetar med behandlar din ansökan individuellt och avgör hur mycket lån just du får samla.

PS. Du måste skicka in en ansökan för att få besked om hur mycket lån du får samla.

Hur betalar jag av de gamla skulderna?

Du kontaktar dina nuvarande långivare och begär att få erlätta hela restskulden. Du får då välja om du vill återbetala hela lånebeloppet eller göra upp en alternativ återbetalningsplan. Om lånet du skall lösa är bundet kan långivaren komma att kräva en ersättning för ränteskillnaden för att täcka sina administrativa- och egna upplåningskostnader. Inkludera eventuella kostnader för att lösa lånet i din beräkning när du ansöker om ett samlingslån.

Hur ansöker jag om att samla lån?

Med Reducero kan du jämföra flera långivares lånevillkor innan du lånar pengar, det ger dig bäst förutsättningar att samla lån och krediter med låg ränta och bra villkor. De långivare som är anslutna till Reducero erbjuder så kallade lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill, i detta fallet att betala av befintliga skulder.

Samla lån och krediter

Att samla lån och krediter är något som bara behöver göras om man samlat på sig skulder ett tag och inte kan betala av dem i ett svep. Vi gör den processen så enkel det bara är möjligt. På vår säkra hemsida fyller du i grundläggande information om dig själv, hur mycket du vill låna och för hur lång tid. När du skickat in ansökan gör vi en kreditupplysningsförfrågan, och resultatet delas med långivare vi samarbetar med. Allt detta sker helt automatiserat, dygnet runt och när som helst på året. På bara 30 sekunder får du svaret. Om någon eller några av långivarna vill låna pengar åt dig kan du i lugn och ro jämföra deras villkor och sedan välja vilken av långivarna du vill låna pengar av. Om du dessutom använder BankID kan du ha pengarna på ditt konto redan samma dag. Så enkelt är det att samla lån.

Samla lån trots många förfrågningar (ja)

Större långivare brukar ofta dra öronen åt sig om de ser att det har gjorts många kreditupplysningar på en och samma person. Logiken är att personen antagligen håller på och sätter sig i skuld hos flera olika kreditinstitut, och därför inte är värd att ge lån åt. När man vill samla ihop lån finns det därför en risk att man ser mindre och mindre kreditvärdig ut ju fler långivare man ansöker om lån hos, eftersom varje långivare gör en kreditupplysningsfråga. Vi gör bara en samlad kreditupplysning som bankerna i vårt nätverk får ta del av.

Samla lån trots många uc (ja)

Att samla lån trots många UC kan verka svårt, men faktum är att det alltid lönar sig att ansöka om ett lån genom oss. De långivare vi samarbetar med brukar erbjuda lån både åt personer som haft många kreditkontroller och åt dem som haft en eller flera betalningsanmärkningar. Du behöver inte heller vara orolig för att din ansökan resulterar i en mängd nya kreditupplysning på ditt namn. Vi använder en sammanslagen kreditupplysning som vi sedan delar med långivarna i vårt nätverk, så i alla databaser ser det bara ut som en kreditupplysning.

Fördelen med att samla alla lån på ett ställe

Den främsta fördelen med att samla alla lån på ett ställe är att de blir billigare i längden. Exempelvis kreditkortsskulder är dyra jämfört med de flesta andra sorters lån, så har man sådana en längre tid borde man definitivt lösa in dem och samla ihop dem i ett lån med bättre villkor. En annan fördel kan också vara psykologisk – i stället för att ha en mängd olika skulder som går problemet att verka oöverstigligt kan det kännas som om man har mera kontroll om man samlar alla lån i ett.

Kan man samla lån med en betalningsanmärkning?

Folk frågar oss ofta om man kan samla lån om man har en betalningsanmärkning. Det är precis det man kan. Många av våra kunder kommer till oss för att de har en eller flera betalningsanmärkningar och är rädda för att långivarna inte kommer att vilja prata med dem. Större långivare kanske inte vill befatta sig med dem, men de nisch långivare vi samarbetar med har gjort det till sin affärsidé att ge bästa möjliga bankservice till personer som råkat få betalningssvårigheter någon gång i sitt liv. Alla förtjänar en andra chans, och den chansen kan till och med innebära bra lånevillkor och låga räntor.

Du tjänar i längden på att samla dyra lån och krediter

Det kan tyckas vara jobbigt att ta tag i de där gamla skulderna och försöka minska på räntekostnaderna, men du tjänar i längden på att samla dyra lån och krediter. Vi gör det mesta jobbet åt dig genom att göra en kreditprövning som vi delar med långivarna i vårt nätverk. De tar sedan automatiskt ställning till dina uppgifter, och om du uppfyller kraven kommer de med sitt bästa möjliga erbjudande som du kan godta eller förkasta, helt som du vill.

Samla lån med låg ränta

Att samla lån med låg ränta kunde vara en utmaning innan nischade långivare kom och tjänster som vår lanserades. Större långivare som Nordea och Swedbank hade all makt på lånemarknaden och den som behövde få ett lån och diskutera sina låneupplägg fick artigt stiga in på ett kontor och försöka få tag på en rådgivare. Sedan kom små banker som hade moderna idéer om tillgänglighet och kundservice, och sedan kom vi. Nu kan du sköta dina bankärenden, också svårare ärenden som att samla lån från flera olika kreditinstitut, från hemmadatorn på bara några minuter.

Hur samlar man lån med dålig kreditvärdighet

Hittills har det inte varit det lättaste att samla lån om man har dålig kreditvärdighet. Ofta går folk till någon av dem större långivarna, kanske SEB eller Nordea, och försöker förhandla med dem om ett någorlunda förmånligt lån. Problemet med det är förstås att dem större långivarna har höga fasta kostnader som gör lån, speciellt till personer som haft tillfälliga betalningssvårigheter, onödigt dyra. Dessutom måste man gå till flera långivare för att kunna få dem att erbjuda bästa möjliga villkor. I dag gör vi nästan hela jobbet åt dig. Allt du behöver göra är att fylla i lite grundläggande information och vänta 30 sekunder på resultatet.

Samla lån och krediter med betalningsanmärkning?

Vi får ofta frågan om man kan samla lån och krediter om man har en betalningsanmärkning. Svaret är ja! Långivarna vi samarbetar med beviljar ofta lån till personer med både en eller flera betalningsanmärkningar så länge de uppfyller vissa andra grundkrav. Det kostar ingenting att ansöka om lån genom oss, och du betalar inget till oss när du lyfter lånet heller, så det lönar sig alltid att ansöka.

Samla lån och få svar direkt

Att samla ihop lån är något som de flesta borde göra. Har man flera skulder till olika kreditinstitut finns det nästan alltid pengar att tjäna på att samla allihop till ett enda lån. Hittills har det varit en tidskrävande och mentalt påfrestande uppgift att samla lån, men med hjälp av vår tjänst går det snabbt och du kan sköta allt från din hemdator. Hos oss kan du ansöka om att samla dina lån och få svar direkt (egentligen tar det 30 sekunder, men svar direkt låter bättre).

Få lägst ränta igenom vår tjänst

Vår specialitet är att hjälpa dig att jämföra vilken långivare som är bäst för just dig. När du skickar oss en ansökan om lån går den genast till alla våra långivare tillsammans med en kopia av din kreditprövning, och de återkommer automatiskt med en offert. Eftersom de är väl medvetna om att deras offert kommer att konkurrera med flera andra långivares är det alltid deras bästa erbjudande de skickar till dig. Du kan helt enkelt jämföra offerterna och sedan välja vilken bank du vill. Om du av någon anledning inte vill välja banken med den absolut lägsta räntan så måste du inte. Du får samla dina lån hos vilken av bankerna du fått offert av som du vill.

Ett urval av våra långivare som behandlar din låneansökan.

Betyg på Trustpilot

8.3

Bra att veta om Reducero

Vanliga frågor och svar
  • Du är minst 20 år gammal.
  • Du har en årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Du har fast inkomst från arbete eller pension
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du är skuldfri hos kronofogden

Nej du kan inte låna om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos kronofogden.

Med Reducero kan du låna från 20 000 kronor upp till 500 000 kronor.

Samtliga långivare som är anslutna till Reducero prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet.

Utifrån detta bestämmer sedan respektive långivare hur mycket du får låna.

Räntan sätts inte av Reducero utan av de långivare som prövar din ansökan.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av långivare samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

Vanligtvis hamnar den effektiva räntan mellan 4,95% och 17,55%. Den effektiva räntan inkluderar eventuella avgifter eller andra kostnader från långivaren.

Du väljer återbetalningstid själv, från 1 år upp till 15 år. Den effektiva räntan påverkas av återbetalningstiden.

Du kan när som helst lösa hela lånet i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar någonting.

Kontakta långivaren så hjälper de dig.

Nej, att ansöka om lån genom Reducero är helt gratis och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader.

Hur kan Reducero vara gratis?

Reducero tar ut en avgift av långivarna och det tillkommer inga räntepåslag eller dolda kostnader för dig. Reducero är en marknadskanal för långivarna, precis som TV- eller radioreklam.

Att samla dina lån innebär i praktiken att du ansöker om ett nytt lån som du sedan använder till att lösa dyrare lån, avbetalnignsköp och krediter.

När du ansöker om ett lån med Reduero kryssar du i rutan "Jag avser att lösa befintliga lån med hela eller delar av lånebeloppet" för att samla befintliga lån och krediter.

Beroende på vilken långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

Ett skuldebrev skickas till dig med posten vilket du skriver under och retunerar. När långivaren fått ett signerat skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Du öppnar en länk till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den. Du får vanligtvispengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag om du signerar skuldebrevet med BankID.

Du går direkt till långivarens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

Ja, vi gör endast en kreditupplysning som långivarna sedan får dela på, men du kan få flera omfrågandekopior från de långivare som har tittat på din kreditupplysning.

Reducero samarbetar med följande långivare:
Collector Bank, Santander Consumer Bank, SevenDay, Konsumentkredit, Avida, Brocc, Lendify Credento och Easycredit.

Om oss

Vår drivkraft är att stärka dig som låntagare i förhållande till långivarna. Vi vet att konkurrens är nyckeln till bra lånevillkor, därför utvecklar vi smarta och kraftfulla tjänster som gör det enkelt att ställa långivare mot varandra och jämföra deras lånevillkor.

Bolagsinformation

Reducero är ett svenskt aktiebolag och registrerad låneförmedlare hos Bolagsverket. Reducero bedriver tillståndspliktig verksamhet med Finansinspektionen och Konsumentverket som tillsynsmyndigheter. Det är en stor trygghet och kvalitetsstämpel för dig som använder Reducero.

Org nr. 556957-7728 FI institutnr. 044015

Säkerhet i världsklass

Reducero använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker för att skydda dina personuppgifter. Reducero är även fullt certifierade av GeoTrust.

Reduceros användaravtal

Om Reducero

Reducero är en kreditförmedlare som tillhandahåller en tjänst där du kan jämföra lån och villkor hos de långivare som Reducero samarbetar med (“Tjänsten”). Genom en ansökan kan du få erbjudanden om lån från flera långivare. På så sätt kan du jämföra villkor från flera aktörer och välja det alternativ som passar dig bäst. Du kan använda dig av Tjänsten när du vill samla existerande lån och t.ex. kreditkortsskulder eller när du önskar ta ett nytt lån. Fördelen med att använda Reduceros Tjänst istället för att jämföra direkt hos långivarna är att det då endast tas en kreditupplysning istället för flera och din kreditvärdighet bevaras. Tjänsten tillhandahålls av Reducero AB (org.nr 556957-7728) med tillstånd att driva konsumentkreditinstitut av Finansinspektionen.

Kreditupplysning

Beställning av kreditupplysning görs hos UC AB. En beställning innebär att UC registrerar en så kallad omfrågning på dig. I Reduceros UC-lösning registreras en förfrågan när du skickar in din ansökan. Därefter kan alla långivare som samarbetar med Reducero under begränsad tid beställa en kreditupplysning på dig utan att ytterligare frågor registreras.

Personuppgiftslagen

Personuppgiftslagen (PUL 1998:204) trädde i kraft i oktober 1998 och gäller fullt ut från och med den 1 oktober 2001. Lagen ger dig som kund rätt till information om behandling av personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

Reducero AB med organisationsnummer 556957-7728 är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du lämnar.

Personuppgifter och användning

Vi lagrar de personuppgifter du lämnar i samband med att du registrera dig för en av våra tjänster. Vi använder personuppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig avseende den tjänst du beställt och för att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används vidare för att hantera dina kundärenden samt för information och marknadsföring via post, telefon eller elektronisk kommunikation så som sms, e-post eller brev. Uppgifterna kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra tjänster, t.ex. erbjudanden och annonser som är mer relevanta för dig. Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Reducero AB:s samarbetspartners i de syften som framgår ovan. Du kan när som helst rätta eller uppdatera felaktiga person-, adress- och telefonuppgifter genom att kontakta oss på kundservice@reducero.se. Du kan även kontakta oss om du inte vill att vi använder dina personuppgifter i samband med marknadsföring. Uppgifterna kommer i dessa fall att spärras för sådan användning. Du har också möjlighet att få information om vilken information som finns sparad om dig. Detta gör du genom att kontakta Reducero AB:s personuppgiftsombud på kundservice@reducero.se.

Ändringar

Vi kan komma att göra ändringar i vår personuppgiftspolicy. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter eller uppdateringar som inte är av avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Reduceros hemsida och/eller via e-post (om vi har sådan uppgift) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla.

Version 201801